Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Beogradska filharmonija: Novogodišnja muzička bajka
Beogradska filharmonija: Novogodišnja muzička bajka (foto: Marko Đoković / BGF)
Beogradska filharmonija: Novogodišnja muzička bajka (foto: Marko Đoković / BGF)

Beogradska filharmonija: Novogodišnja muzička bajka

Beogradska filharmonija (BGF) poklanja najmlađoj publici „Novogodišnju muzičku bajku“ čija je online premijera zakazana za 7. januar 2021. od 12.00.

Filharmoničarima se pridružuje i direktor BGF Ivan Tasovac koji kao pijanista ima specijalnu ulogu u ovoj priči.

Autorke muzičke bajke koja će moći da se vidi na YouTubu kanalu BGF su violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić, prepoznatljiva lica edukativnih programa Beogradske filharmonije.

One su i naratorke priče o Muzikogradu u kome se sakupljaju specijalne muzičke želje i pripremaju pokloni za svu decu sveta. Glavni junaci su Deda Mraz u tumačenju Ivana Tasovca, koji treba irvasa Đuru, odnosno Aleksandra Saleta Radulovića, da nauči da svira klavir.

– Iz ove naše blesave filharmonijske kuhinje, nastala je prelepa priča o muzici, ljubavi i drugarstvu. Mnogo smo se zabavljali dok smo je stvarali, nadamo se da će je voleti i naši mali drugari. Sa željom da im ulepšamo prazničnu atosferu, poručujemo da jedva čekamo da ih vidimo ponovo, glasne i nasmejane u Beogradskoj filharmoniji – rekao je Tasovac.DuB - vinjeta: Online program

U muzičkoj bajci mališani će moći da čuju numere Mocarta i Betovena, ali i puno zvučnih efekata koje perkusionista Sale Radulović svira, bukvalno, na svemu. Tu su praporci, gong, kravlje zvono, kozji nokti, šmirgla, čekić, ovca koja plače, novine, selotejp, trijangl, sirena za bicikl.

Pored toga što će moći da vide ove neobične instrumente i upotrebu njihovog zvuka, klinci će priču iz Muzikograda doživeti i uz crteže koje su Beogradskoj filharmoniji poklonili njeni verni drugari. (danubeogradu.rs)