Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » Kako odabrati dobru zimsku jaknu
Saveti: Kako odabrati dobru zimsku jaknu; fotografiju obezbedio ĐAK sport
Saveti: Kako odabrati dobru zimsku jaknu

Kako odabrati dobru zimsku jaknu

Da li i vi spadate u grupu onih koji se odlučuju da kupe zimsku jaknu tek kada temperatura dođe do nule ili ste to obavili na vreme, pre početka zime?

Ako pripadate prvoj grupi, ne brinite još nije vreme za paniku. Da bismo vam olakšali izbor i pomogli vam da uštedite prilikom (online) kupovine, otkrivamo nekoliko detalja koje treba da imate na umu kada kupujete zimsku jaknu – koja će vam godinama služiti.

Za početak, razmislite o debljini jakne, boji, da li želite da ima kapuljaču, da li će biti sa ili bez dodataka (krzno na primer) gde ćete je nositi i zbog čega i sl. Od toga će zavisiti stil koji ćete tražiti – parka, perjana, sa dodatkom krzna…

Kada kupujete zimsku jaknu…

Saveti: Kako odabrati dobru zimsku jaknu; fotografiju obezbedio ĐAK sport

Fokus pri kupovini neka bude na kvalitetu. To je nešto što bi trebalo da nosite nekoliko sezona, zar ne? To ne znači da ona mora da bude i skupa.

Zavirite u etiketu i sastav artikla.

Na primer, oznake poput 1.000 mm ili više označavaju koliko jakna može izdržati opterećenje na samoj površini kao što su kiša, vlaga, sneg… Tu na scenu stupaju membranski materijala koji osiguravaju zaštitu spolja, a istovremeno omogućuju dobru ventilaciju (disanje tela pod jaknom).

Na etiketi možete saznati i da li su šavovi obrubljeni ili lepljeni, čime je punjena unutrašnjost, od kog je materijala i slično.

Zimske jakne se razlikuju i po vrsti punjenja.

Sportisti najčešće koriste one ispunjene sintetičkim materijalima koji su lakši, odlično drže toplinu i brže se suše. Za svakodnevne upotrebu su prirodni materijali poput perja i paperja, dok su one jakne namenjene za planinu i zimske sportove, kao na primer skijaške, najčešće obogaćene premazom koji štiti od vode pri padu na sneg i od ledenog vetra.

Kako biste izbegli da upadnete u zamku trendova koji se zadržavaju samo jednu sezonu, a nakon čega postaju demode, odaberite klasične modele koji laskaju figuri, koji zadržavaju toplotu i koji su živih ili šarolikih boja kako biste razbili monotoniju u tmurnim, sivim danima koji dolaze.

Kupite zimsku jaknu i online!

Saveti: Kako odabrati dobru zimsku jaknu; fotografiju obezbedio ĐAK sport

Hladi dani koji su pred nama zahtevaju da utoplimo svaki deo tela, a sportske prodavnice nude asortiman u kome sigurno možete pronaći različite komade odeće i obuće po vašem ukusu.

I putem online kupovine se možete obući od glave do pete. Ukoliko stare, dotrajale zimske jakne treba zameniti novim, Đak prodavnice vam nude mnoštvo modela, boja i veličina.

Sada već nema izgovora za odlaganje! Iskoristite dovoljno vremena da pregledate ceo asortiman iz Đak ponude i „ugrabite“ svoje omiljene modele po najnižim cenama do sada. Uživajte u kupovini!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.