Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Kulturni element: Koncerti kao kulturno nasleđe (ONLINE)
Kulturni element - koncerti: Lazarice (foto: AV team production)
Kulturni element - koncerti: Lazarice (foto: AV team production)

Kulturni element: Koncerti kao kulturno nasleđe (ONLINE)

Organizacija Kulturni element snimila je nekoliko koncerata uoči novogodišnjih praznika koji će biti emitovani na njihovom YouTube kanalu.

Od 9. januara 2021, ova neprofitna i nevladina organizacija koja se bavi promocijom kulture i mladih umetnika, kao i dokumentovanjem kulturnog nasleđa, emitovaće koncerte kvinteta Elebach, Ane Krstajić i Juga Markovića i Lazarica.

Kulturni element – koncerti

Link na kom će moći da se pogledaju koncerti je https://youtube.com/c/kulturnielement.

Subota, 9. januar 2021. (20.00) Kvintet Elebach
„Portret Andrić“ je deo tradicionalnog projekta posvećenog našem nobelovcu koji se odvija u njegovom spomen-muzeju, na Andrićevom vencu 8, gde se čuva njegova zaostavština.

U projektu učestvuje kvintet Elebach (Vladimir Stanišić – klarinet, Ivan Nešić – violina, Vojin Aleksić – violina, Nemanja Adamović – viola Tamara Ranković – violončelo), kao i mladi glumac Ilija Blagojević, student Fakulteta savremenih umetnosti koji čita pripovetke iz zbirke „Knjiga, kula, deca“. Režiju i koncept potpisuje Tadija Miletić.DuB - vinjeta: Online program

Ponedeljak, 11. januar 2021. (20.00) Autorski koncert Ane Krstajić i Juga Markovića
Mladi i veoma uspešni srpski kompozitori Ana Krstajić i Jug Marković grade svoje karijere u Srbiji i inostranstvu, ali iako su veoma mladi iza sebe imaju značajan stvaralački opus. Njihov zajednički autorski koncert osmišljen je kao komunikacija pokreta i zvuka, te su se na sceni pored muzičara Jasmine Raković (klavir) i Ane Krstajić (klavir) našli i igrači: Mila Stijak, Katarina Bućić, Branko Mitrović i Jakša Filipovac.

Sreda, 13. januar 2021. (20.00) Lazarice i Ženidba kraljevića Marka
Petak, 15. januar 2021. (20.00) Pirotska bajka
„Lazarice“, „Ženidba kraljevića Marka“ i „Pirotska bajka“ su ciklus od tri performansa inspirisana bogatom nacionalnom tradicijom i stalnom muzejskom postavkom. U projektu su učestvovali studenti Fakulteta savremenih umetnosti: Teodora Gačić, Teodora Bićanin, Marija Marković, Sara Bojić, Bojana Štrbac, Nina Zečević, Milena Golijaš, Dragana Stojanović i Željko Krstić, kao i članovi kompanije Baleta mladih: Polikseni Kurtanović, Lana Migrić, Olja Aleksić, Sofija Grbić i Lazar Tirić. Režiju potpisuje Tadija Miletić.

(danubeogradu.rs)