Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Filmovi Bastera Kitona
Moj OFF: Filmovi Bastera Kitona
Moj OFF: Filmovi Bastera Kitona

Moj OFF: Filmovi Bastera Kitona

Od subote, 16. januara 2021, na platformi Moj OFF moći će da se pogledaju filmovi Bastera Kitona, čuvenog američkog komičara.

Među šest ostvarenja je i dvadesetominutni kratki film „Ukraden nakit“ iz 1931, u kom se legenda nemog filma Baster Kiton pojavljuje zajedno sa čuvenim komičarskim duom Stanlijem i Olijom.

Bez mnogo osmeha na licu i sa pregršt duhovitih scena komičar Baster Kiton jedan je od simbola ere nemog filma koji se i u savremenom svetu voli i razume.

Kolekcija restauriranih filmova jednog od najpoznatijeg komičara prošlog veka nedavno je prikazana u okviru poslednje nedelje 26. Festivala autorskog filma (FAF).

Na poznatoj domaćoj online platformi moći će da se pogledaju sledeći filmovi Bastera Kitona:DuB - vinjeta: Online program

  • „Baster kao sportista“ (College),
  • „Parobrod Bili Mlađi“ (Steamboat Bill JR.),
  • „Tri epohe“ (Three Ages),
  • „Glupan“ (The Saphead),
  • „General“ (The General) i
  • „Ukraden nakit“ (The Stolen Jools; besplatno gledanje).

Film „Ukradeni nakit“ okupio je te 1931. istaknuta glumačka imena kao malo koji igrani film do tada. Policijski detektivi iz Los Anđelesa istražuju krađu nakita glumice Norme Širer, koji je nestao na godišnjem balu. Tome predstoji intervjuisanje desetine holivudskih zvezda.

Inovator, kako ispred kamere tako i iza nje, tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka Baster Kiton napisao je, režirao i producirao mnoge svoje filmove.

Rođenom 1895, Basteru je još kao detetu bilo namenjeno da postane deo pozorišne umetnosti, jer kao sin čiji su roditelji samostalno vodili pozorište sa vodvilj predstavama, od malih nogu je bio okrenut komediji i igri. Legenda kaže da mu je nadimak „Baster“ dao porodični prijatelj, iluzionista svetskog glasa Hari Hudini, a njegovi filmovi svakao će ostati poznati po vratolomijama i akcionim scenama. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.