Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Svetski kandidati za nagradu Oskar 2021. (ONLINE)
Moj OFF: Snega više neće biti
Moj OFF: Snega više neće biti

Moj OFF: Svetski kandidati za nagradu Oskar 2021. (ONLINE)

U susret nominacijama za čuvenu zlatnu statuu, nagradu Oskar, Online bioskop Moj OFF ekskluzivno prikazuje svetske predstavnike za ovo prestižno priznanje.

Od subote, 23. januara 2021, na adresi mojoff.net naći će se devet kandidata različitih svetskih kinematografija od kojih neki prvi put, premijerno za domaću publiku.

Filmovi koji nisu imali prilike da zažive u bioskopskim salama stižu sa različitih meridijana sveta te će se na „platnu“ Moj OFF bioskopa naći dela: „Izveštaj Aušvica“ (The Auschwitz Report), „Istinske majke“ (True Mothers), „Otac“ (Father), „Sezona kiše“ (Wet Season), „Snega više neće biti“ (Never Gonna Snow Again), „Sestrica“ (My Little Sister), „Jabuke“ (Apples), „A sutra ceo svet“ (And Tomorrow the Entire World) i „Početak” (Beginning).DuB - vinjeta: Online program

Gruzijski film „Početak“ rediteljke Dee Kulumbegašvili i grčki film „Jabuke“ reditelja Hristosa Nikua prikazani su na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF), dok je švajcarski film „Sestrice“ prikazan na trećem Dunav Film Fest-u.

Među ponuđenim pričama je i istinita priča „Izveštaj Aušvica„, o dvojici mladih slovačkih Jevreja koji su deportovani u Aušvic 1942. i koji su 1944. uspeli da pobegnu i iznureni preko planina vrate se u Slovačku. Sastavili su detaljan izveštaj o sistematskom genocidu u logoru, međutim, sa još jakom nacističkom propagandom njihovi izveštaji bili su suviše mučni da bi se u njih moglo poverovati.

Potpuno premijerno za domaću publiku naći se japanski predstavnik za nagradu Oskar, film „Istinske majke” rediteljke Naomi Kavase snimanog po japanskom bestseleru, o bračnom paru koji se odlučuje na usvajanje deteta.

Posle duge i neuspešne borbe da zatrudni Satoko i njen suprug odlučuju da usvoje dete. Bračni par zajedno sa svojim sinom Asatom vodi ustaljen, ali ugodan život sve dok se jednoga dana ne pojavi mlada žena s tvrdnjom da je biološka majka usvojenog deteta zahtevajući njegovo vraćanje. Kako napetosti rastu, Satoko je sve više ohrabrena da brani svoju porodicu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.