Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzikom kroz muzej: Beogradski gudački kvartet (ONLINE)
Muzikom kroz muzej: Beogradski gudački kvartet
Muzikom kroz muzej: Beogradski gudački kvartet

Muzikom kroz muzej: Beogradski gudački kvartet (ONLINE)

Beogradski gudački kvartet održaće koncert u okviru online ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u sredu, 27. januara od 19.00.

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art“ organizatori su ovih besplatnih online koncerata klasične i popularne muzike.

Koncert kamernog ansambla Beogradski gudački kvartet, koji čine Nevenka Tatić, violina, Vladimir Vasiljević, violina, Ivana Gladović-Erčić, viola i Dušan Stojanović, violončelo, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na YouTube kanalu i Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu su dela kompozitora Georga Fridriha Hendla, Aleksandra Borodina, Đuzepea Verdija, Dejana Despića, Bele Bartoka, Stivija Vondera i Astora Pijacole. Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.DuB - vinjeta: Online program

Budući da se koncert prikazuje na Savindan, numera iznenađenja će biti inspirisana praznikom posvećenim Svetom Savi.

Snimke prethodnih koncerata kamernih ansambala Duo perfetto, Duo moderato i Damar, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, zainteresovani građani mogu da mogu da pronađu na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.