Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Muzikom kroz muzej: Damar (online koncert)
Muzikom kroz muzej: Damar
Muzikom kroz muzej: Damar

Muzikom kroz muzej: Damar (online koncert)

Ciklus besplatnih online koncerata „Muzikom kroz muzej“ biće nastavljen i ove 2021. godine nastupom kamernog ansambla Damar.

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART“ za utorak, 12. januara 2021. od 19.00, pripremili su još jedan koncert klasične muzike.

Koncert kamernog ansambla Damar, koji čine oboisti Marija i Dragan Lazić, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na YouTube kanalu ili Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu su dela kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, Petra Iljiča Čajkovskog, Mikole Leontoviča, Edvarda Griga, Skota Džoplina, Zekinje de Abreua, a osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.DuB - vinjeta: Online program

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Snimke koncerata kamernih ansambala Duo perfetto i Duo moderato, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani tokom 2020. godine, zainteresovani građani mogu da mogu da pronađu na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.