Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi: Sećanja iz Italije, Kako se rešiti Deda Mraza, Tesla
Novi filmovi u bioskopima: Sećanja iz Italije
Novi filmovi u bioskopima: Sećanja iz Italije

Novi filmovi: Sećanja iz Italije, Kako se rešiti Deda Mraza, Tesla

Novi filmovi u bioskopima od četvrtka, 7. januara 2021, su italijansko-engleski Sećanja iz Italije i američki filmovi Kako se rešiti Deda Mraza i Tesla.

Animirani film Jakari i veličanstveno pero predstavili smo ranije.

Sećanja iz Italije

Debitantsko ostvarenje reditelja Džejmsa Darsija „Sećanja iz Italije“ sa svetski poznatim Lijamom Nisonom i Majklom Ričardsonom u glavnim ulogama naći će se od 7. januara na repertoarima srpskih bioskopa predstavljajući time prvi igrani film u 2021. godini.

Donekle sličan scenario bolne i istinite životne priče koji, proslavljeni irski glumac Lijam Nison i njegov sin Majkl Ričardson oživljavaju i prenose na veliko, bioskopsko platno, tumačeći u ovom filmu upravo uloge koje su im podarene i u stvarnom životu, vodi nas kroz predele Toskane gde problematični sin Džek insistira da otac udovac proda porodičnu vilu.

Boemski umetnik putuje iz Londona u Italiju kako bi prodao kuću koju je nasledio od pokojne supruge. Društvo mu pravi otuđeni sin, a putovanje će biti idealno vreme da porade na svom porodičnom odnosu.

Kada je scenario filma „Sećanja iz Italije“ dospeo u ruke Lijama Nisona u kom je predviđeno da tumači oca mladog sina u svojim dvadesetim i koji je još kao dete ostao bez majke, siguran je bio da je za ulogu filmskog naslednika upravo pogodan njegov sin, glumac Majkl Ričardson.

„Nisam imao izbora, pročitao sam scenario i shvatio da postoji paralela između naših života i same priče“, rekao je mladi Majkl u jednom od intervjua o filmu navodeći: „Ima nešto zanimljivo u vezi sa tim. Na neki način odata je počast mojoj majci“.

Originalni naslov i prevod na srpski: Made in Italy / Sećanja iz Italije. Početak prikazivanja filma: 7. januar 2021. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Države i godina proizvodnje: Italija, Velika Britanija / 2020. Žanr: komedija. Uloge: Liam Neeson, Valeria Bilello, Micheál Richardson, Lindsay Duncan. Reditelj: James D’Arcy.

Kako se rešiti Deda Mraza

Kako bi spasio svoj posao koji je u zabrinjavajućem padu, Kris Kringl, poznat kao Deda Mraz, prisiljen je na partnerstvo sa američkom vojskom.

Pogoršavajući stvari, Kringl se upliće u smrtonosnu bitku protiv visoko kvalifikovanog atentatora, kog je unajmio razmaženi 12-godišnjak nakon što je u čarapi dobio komad uglja…

Originalni naslov i prevod na srpski: Fatman / Kako se rešiti Deda Mraza. Početak prikazivanja filma: 7. januar 2021. Dužina trajanja filma: 100 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: akcioni, komedija. Uloge: Mel Gibson, Walton Goggins, Marianne Jean-Baptiste. Reditelji: Eshom Nelms, Ian Nelms.

Tesla

https://www.youtube.com/watch?v=bugSmXe1fWc

Ovo je (još jedna u nizu) životna priča čoveka koji je, kako kažu „izmislio 20. vek. Hronološki će pratiti Tesline američke godine, nizanje njegovih ključnih otkrića i sukob s Tomasom Alvom Edisonom.

Originalni naslov i prevod na srpski: Tesla / Tesla. Početak prikazivanja filma: 7. januar 2021. Dužina trajanja filma: 102 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: biografski, drama. Uloge: Ethan Hawke, Kyle MacLachlan, Eve Hewson. Reditelj: Michael Almereyda.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.