Naslovna » Izlasci » Pozorište » Tribina „Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja“ (ONLINE)
Tribina "Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja" (foto: Sam Lion / Pexels)
Tribina "Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja" (foto: Sam Lion / Pexels)

Tribina „Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja“ (ONLINE)

Online tribina pod nazivom „Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja“ biće održana 27. januara 2021. od 20.00 putem Zoom platforme.

U organizaciji mladih kreativaca okupljenih oko projekta PlayBox, govornici će pričati o problemima, ali i potencijalnim rešenjima koja će teatar vratiti gledaocima, a posao umetnicima i samom teatru.

Pozorišta se suočavaju sa ogromnim gubicima, kao i sami glumci. Prelazak pozorišta u online okvire pojavio se kao potencijalno rešenje. Ipak, na tom putu stoje brojni pravni problemi naročito sa autorskim pravima. O svemu tome, ali i još mnogo čemu govoriće učesnici tribine, gde će na samom kraju i publika imati prilike da postavlja pitanja i dobije odgovore.DuB - vinjeta: Online program

– Ovo je jedinstvena prilika da se kao pozorišni stvaraoci i ljubitelji pozorišta sastanemo u virtuelnom prostoru i, iskreno se nadam, započnemo tradiciju ovakvih susreta u budućnosti – izjavio je organizator tribine i autor projekta PlayBox Ivan Janković i dodao:

– Učesnici tribine će imati priliku da otvoreno prodiskutuju o izazovima sa kojima se susreću pozorišni umetnici u doba pandemije, predlože kreativna rešenja i ukažu na brojne mogućnosti koje sa sobom nose nove saradnje. Trudićemo se da maksimalno iskoristimo ograničeno vreme naših gledalaca da ukažemo na neke od načina na koje je publici moguće pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u omiljenim predstavama posredstvom novih medija.

Učesnici tribine:

  • Svetislav Bule Goncić, direktor Teatra Vuk i glumac,
  • Goran Tomka, profesor sa FMK,
  • Ivana Dedić, direktorka marketinga pozorišta Boško Buha,
  • Ivan Janković, autor projekta remedijacije pozorišta PlayBox i
  • Dušan Miletić, advokat.

Za pristup tribini zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti se na OVOM LINKU.

PlayBox je platforma za remedijaciju pozorišta, odnosno dostupnost pozorišta u online okvirima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.