Naslovna » Izlasci » Pozorište » Nova sezona Reflektor teatra: Opet sloboda
Nova sezona Reflektor teatra - Opet sloboda: Marko Panajotović (foto: Nemanja Jovanović)
Nova sezona Reflektor teatra - Opet sloboda: Marko Panajotović (foto: Nemanja Jovanović)

Nova sezona Reflektor teatra: Opet sloboda

Nova pozorišna sezona Reflektor teatra pod sloganom „Opet sloboda“ počeće u nedelju, 14. februara 2021, predstavom „Muškarčine“.

Prošla sezona, epidemija i položaj pozorišta u državi predstavila je jedan veliki izazov kako za celu nezavisnu scenu Beograda i Srbije, pa tako i za Reflektor teatar čiji su članovi svoje aktivnosti prilagodili situaciji, kreiranjem brojnih digitalnih sadržaja na različitim online platformama, ali i održavanjem redovnog pozorišnog repertoara kada je to bilo moguće, uz poštovanje epidemioloških mera.

– Ove godine osmišljeni su novi projekti i sa nestrpljenjem očekujemo da ih predstavimo publici. Imali smo tešku sezonu, nije bilo finansijskih donacija. Sezonu počinjemo sa repertoarom od četiri predstave, a prva po redu biće „Muškarčine„, koja ulazi u devetu godinu izvođenja, a zakazana je za 14. februar – kaže direktor pozorišta Marko Panajotović.

Predstave Reflektor teatra se bave važnim socijalno-političkim pitanjima, imaju glasnu poruku, edukativne su i pomažu unapređenju ljudske svesti. To sve nudi i predstava „Sumnjivo lice“ koja otvara oči ukazom na politički sistem u zemlji i eventualnoj borbi protiv istog, a zakazana je za 25. februar u Dorćol Platz-u, gde se i održavaju predstave Reflektor teatra.

Na koji način će ove godine zasijati svetla Reflektora objašnjava njen direktor:

– Sezona će se održati pod sloganom „Opet sloboda„, imaćemo čak četiri nove premijere. To je ambiciozan plan, ali imamo kapaciteta i smatram da ćemo imati i sjajnu sezonu.

Među novim projektima je i predstava koja se tiče upravo slobode, kako lične tako i političke, a premijera se očekuje u maju. Sledeća premijera zakazana je za septembar a tiče se Ustava i prava građana.

U decembru će se trupa Reflektor teatra baviti pitanjem ekologije i zagađenja vazduha.

Autorski projekat pod nazivom „Mrzim pozorište“ priprema Minja Bogavac. Ovaj projekat je predstavlja njeno iskustvo u pozorištu i pozorište kao umetničku formu u borbi protiv određenih anomalija u društvu.

Reflektor teatar uvodi još jednu novinu: donacije kao podrška nezavisnom pozorištu, putem Patreon aplikacije. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.