Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Vienna Convention Bureau: Beč kao kongresna destinacija
Beč kao kongresna destinacija (foto: © IAKW-AG/Ludwig Schedl)
Beč kao kongresna destinacija (foto: © IAKW-AG/Ludwig Schedl)

Vienna Convention Bureau: Beč kao kongresna destinacija

„Vienna Convention Bureau“ (VCB), deo bečke turističke organizacije, podstiče podizanje svesti o održivosti u turizmu i podržava projekte i inicijative u oblastima zeleni sastanci, održivost i korporativna društvena odgovornost.

VCB dogovara kongrese, konferencije i podsticajna putovanja u Beču.

Zajedno sa platformom „LISAVienna“ (Life Sciences Austria) VCB je uspeo da dovede jedan od najznačajnih biotehnoloških kongresa u Beč.

„European Forum for Industrial Biotechnology & the Bioeconomy“ (EFIB) će se održati od 5. do 7. oktobra 2021. godine kao hibridni događaj na lokaciji Austria Center Vienna. Očekuje se dolazak 400 vodećih stručnjaka iz industrije i politike.

„Beč je pionir u oblasti inteligentnih urbanih rešenja i veoma napredan grad u pogledu održivih tehnologija i inovativnih projekata. Pritom u Beču oko 500 biotehnoloških kompanija imaju svoje sedište“, izjavila je Agnes Borg direktorka industrijske biotehnologije u okviru EuropaBio i organizatorka EFIB.

Do sada najveće podsticajno putovanje iz Kine sa 3.000 učesnika biće organizovano početkom 2022. godine što je vrlo značajno za povratak dalekih tržišta u Beč.

Kineski kozmetički koncern „Nu Skin Enterprises“ je pozvao 3.000 svojih najboljih prodavaca na četvorodnevni put u Beč. U intezivnom procesu akvizicije Beč je uspeo da se izbori u odnosu na gradove koji su bili u konkurenciji London, Barselona, Amsterdam, Prag i Dubai.

Grad Beč će od 28. do 31. jula 2022. godine biti domaćin konferencije „World Social Entrepreneurs Marketplace„. Tom prilikom očekuje se 1.900 učesnika iz čitavog sveta, a lokacija će i tada biti Austria Center Vienna.

Sa oko 5.000 konferencija u 2019. godini, koje su ukupno generisale dodatnu vrednost od milijardu evra,

Beč je jedna od najpopularnijih kongresnih destinacija u svetu. U dugogodišnjem proseku do sada je svako osmo noćenje u Beču bilo rezultat kongresa, konferencije ili podsticajnog putovanja. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.