Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2021.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - april 2021. (foto: Aleksandra Prhal)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - april 2021. (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2021.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom aprila 2021. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Dunavska…

Tokom radova koje obavlja Sekretarijat za komunalne i stambene poslove – Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, od 28. aprila do 28. juna 2021, doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u Dunavskoj ulici između Tadeuša Košćuška i Bulevara vojvode Bojovića.

Zlatiborska…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Zlatiborska ulica, od Milana Uzelca do Grmečke, od 23. aprila do 30. juna 2021. godine.

Jurija Gagarina i Dr Agostina Neta…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 26. do 28. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se izvoditi na raskrsnici Ulica Jurija Gagarina i Dr Agostina Neta.

Profesora Mihaila Đurića i Takovska…

Tokom radova koje obalja Elektroprivreda Srbije od 24. do 29. aprila 2021. doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u ulicama:

 • Profesora Mihaila Đurića (Beogradskoj) kod raskrsnice sa Bulevarom kralja Aleksandra i
 • Takovskoj kod raskrsnice sa Kosovskom.

Rableova i Mihaila Bulgakova…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“ od 24. aprila do 2. jula 2021. doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u ulicama na teritoriji opštine Zvezdara:

 • Rableovoj od Matice srpske od raskrsnice sa Mihaila Bulgakova i
 • Mihaila Bulgakova od Rableove do 16. oktobra.

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže sa priključcima u ulicama Rableova i Matice srpske doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u periodu od 24. aprila do 29. juna 2021. po fazama i to:

Faze 1-2 – radovi se izvode na desnoj strani kolovoza u ulici Rableova, na delu od stadiona FK „Balkan“ do zone raskrsnice sa ulicom Matice srpske, gledano u smeru ka ulici Matice srpske od 24. aprila do 13. maja 2021. Tokom izvođenja radova u ovim fazama, ulica Rableova će biti jednosmerna u smeru ka ulici Mirijevski venac, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati:

 • linija br. 27 – u smeru ka Mirijevu 3 ulicama Mirijevski venac, Samjuela Beketa, Matice srpske, Mihaila Bulgakova i dalje redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovno.

Faza 3 – radovi se izvode u zoni raskrsnice ulica Rableova i Matice srpske od 14. do 20. maja 2021. godine, zbog čega će ulica Rableova biti jednosmerna na delu od ulice Matice srpske do ulice Mirijevski venac (gledano u smeru ka ulici Mirijevski venac), dok će ulica Matice srpske biti jednosmerna na delu od ulice 16. oktobra do ulice Rableova (gledano u smeru ka ulici Rableova), pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati:

 • linija br. 27 – u smeru ka Mirijevu 3 ulicama Mirijevski venac, Samjuela Beketa, Matice srpske, Mihaila Bulgakova i dalje redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovno.
 • linije br. 20 i 79 – u smeru ka Dorćolu i Velikom mokrom lugu ulicama Matice srpske, Rableova, Mirijevski venac, Vitezova Karađorđeve zvezde, Milana Rakića, Mite Ružića i dalje redovno, dok će u smeru ka Mirijevu 3 i Mirijevu 4 saobraćati redovno.

Faze 4 – 7 – radovi se izvode na desnoj strani kolovoza ulice Matice srpske, na delu od zone raskrsnice sa ulicom 16. oktobra do zone raskrsnice sa ulicom Rableova gledano u smeru ka ulici Rableova od 21. maja do 29. juna 2021. Tokom izvođenja radova u ovim fazama, ulica Matice srpske će biti jednosmerna na delu od 16. oktobra do Rableove (gledano u smeru ka Rableovoj), pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati:

 • linije br. 20 i 79 – u smeru ka Mirijevu 3 i Mirijevu 4 redovno, dok će u smeru ka Dorćolu i Velikom mokrom lugu saobraćati ulicama Matice srpske, Rableova, Mirijevski venac, Vitezova Karađorđeve zvezde, Milana Rakića, Mite Ružića, i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Serdara Jola…

Zbog radova na izgradnji vodovodnog priključka koji izvodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, za saobraćaj će biti zatvorena deonica Serdara Jola, od Heroja Milana Tepića do Jevrema Grujića, od 26. aprila do 4. maja 2021.

11. krajiške divizije…

Od 23. aprila do 17. jula 2021. biće aktuelni radovi u Ulici 11. krajiške divizije, pa samim tim i izmene na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija pročitajte na OVOM LINKU.

Dr Ive Popovića Đanija…

Tokom radova u Ulici dr Ive Popovića Đanija na delu od Ljutice Bogdana do Sokobanjske koje za potrebe KBC „Dr Dragiša Mišović“ obavlja Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima – Republike Srbije, od 25. aprila do 4. maja 2021, doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja kolovoza, trotoar i parking mesta.

Dr Ivana Ribara…

Tokom izvođenja radova na opravci i asfaltiranju u Dr Ivana Ribara na delu od Ulice Jurija Gagarina do okretnice „Blok 45“ od 22. do 29. aprila 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FAZA 1 – radovi podrazumevaju zatvaranje desne kolovozne trake na delu od Jurija Gagarina do okretnice, kao i same okretnice, dok će se saobraćaj izvoditi dvosmerno levom kolovoznom trakom u periodu od 22. do 25. aprila 2021. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće režim rada linija javnog prevoza:

 • linija br. 95 i minibus linija E6 saobraćaće do MZ „Kozara“, odnosno do stajališta „Blok 61“ koje će obavljati funkciju polazno/dolaznog;
 • linije br. 604 i 605 će saobraćati do terminusa „Novi Beograd (Blok 72)“ ulicama Dr Ivana Ribara, Jurija Gagarina i Mileve Marić Ajnštajn;
 • linije br. 73 i 94 i minibus linija E1 će saobraćati do terminusa „Blok 44“.

FAZA 2 – radovi podrazumevaju zatvraranje leve kolovozne trake na delu od Jurija Gagarina do okretnice, dok će se saobraćaj izvoditi dvosmerno desnom kolovoznom trakom u periodu od 26. do 29. aprila 2021. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi polazno stajalište linija javnog prevoza se privremeno izmešta na poziciju unutar same okretnice, oko 60 metara ispred redovne pozicije, neposredno ispred ulaza u stambeni blok kod kafane „Princip“.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Zelengorska…

Tokom izvođenja radova na popravci oštećenja javnih saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke i kaldrme, koje izvodi JP „Putevi Beograda“, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Ulici Zelengorskoj, na deonici od Save Kovačevića do Avalske, u Grockoj, od 17. aprila do 16. maja 2021.

Solunskih boraca…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put“ od 19. aprila do 25. maja 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Solunskih boraca na teritoriji opštine Čukarica na delu od Kosmajske do Trgovačke.

Palih boraca…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put“ od 16. aprila do 31. maja 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica palih boraca u naselju Pudarci, na teritoriji opštine Grocka na delu od Vuka Karadžića do Palih boraca 2.

Borska – petlja Lasta…

Zbog radova na saobraćajnoj vezi „Borska – petlja Lasta“ doći će do PROMENA U RADU LINIJA javnog gradskog prevoza, od 15. aprila do 1. maja 2021.

Raskrsnica Jurija Gagarina i Nehruove…

U periodu trajanja radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i igradnju Beograda J.P, doći će do izmene režima saobraćaja na raskrsnici Jurija Gagarina i Nehruove, od 13. aprila do 4. maja 2021. godine. Radovi se obavljaju pod saobraćajem.

Crnotravska…

Tokom nastavka radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 2, od 16. aprila do 1. maja 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Crnotravska ulica od Bahtijara Vabagzadea do Bulevara oslobođenja, desna kolovozna traka u Bulevaru oslobođenja od crkve Sv. Vasilija Ostroškog do benzinske stanice „NIS Petrol“, kao i Paunova ulica od Kokanove do Crnotravske.

Đorđa Stanojevića i Marka Hristića…

Radovi na rekonstrukciji i proširenju dela Ulice Đorđa Stanojevića, od Marka Hristića do Bulevara Milutina Milankovića, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, biće produženi i trajaće od 16. aprila do 1. maja 2021. Tokom izvođenja radova biće izvršena posebna organizacija saobraćaja.

Trgovačka…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena za saobraćaj Trgovačka, na deonici od Ilije Đuričića do Vodovodske, od 14. do 25. aprila 2021.

Đorđa Kratovca…

Tokom izvođenja radova na uklanjanju bespravno dozidanog dela objekta, koje izvodi Sekretarijat za inspekcijske poslove, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Đorđa Kratovca ispred broja 22, u periodu od 13. aprila do 31. maja 2021.

Živka Davidovića i Ivana Gradnika…

Tokom radova koje sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, od 14. aprila do 23. maja 2021. po fazama će biti zatvorene za saobraćaj ulice:

 • Živka Davidovića od Mis Irbijeve do Učiteljske;
 • Ivana Gradnika od Ruđera Boškovića do Živka Davidovića.

Živka Davidovića, Prvomajska i Hazarska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Živka Davidovića, Prvomajska i Hazarska, od 14. aprila do 23. juna 2021, po fazama:

 • faza 1: zatvorena Ulica Živka Davidovića, na deonici između Rebeke Vest i Prvomajske,
 • faza 2: zatvorena Prvomajska, na deonici od raskrsnice sa Živka Davidovića i Narodnog fronta do Hazarske,
 • faza 3: zatvorena Hazarska, na deonici od Prvomajske do Bosanske,
 • faza 4: zatvorena Hazarska, na deonici od Bosanske do Pavla Vasića, sporedni deo,
 • faza 5: zatvorena Hazarska, na deonici od Pavla Vasića, sporedni deo do Pavla Vasića.

Luke Vukalovića…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“ od 10. do 29. aprila 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Luke Vukalovića od Bulevara kralja Aleksandra do Zahumske.

8. marta i Darinke Radović…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica 8. marta, od 12. aprila do 11. maja 2021, kao i Ulica Darinke Radović, od toplane „Železnik“ do broja 29 (objekat Maksija), od 12. aprila do 26. maja 2021.

Vitezova Karađorđeve zvezde…

Usled produžetka radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Vitezova Karađorđeve zvezde, od Mirijevskog bulevara do Koste Nađa, od 5. do 29. aprila 2021.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja radova na betoniranju, pri izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Živka Karabiberovića, od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, svakog utorka i petka, od 2. aprila do 29. juna 2021.

Njegoševa…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice, koje izvodi Sekretarijat za investicije, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan deo kolovoza i trotoara u Njegoševoj, u zoni raskrsnice sa ulicom Maksima Gorkog, od 3. aprila do 16. juna 2021.

BG voz broj 8305…

Od 5. aprila 2021. koriguje se vreme polaska voza broj 8305, koji saobraća na liniji „Resnik-Beograd Centar“, tako da će polaziti iz stanice „Resnik“ u 8.15 (5 minuta ranije, umesto u 8.20). Na ostalim linijama Bg:voz-a nema izmene reda vožnje vozova i oni će saobraćati po planiranom redu vožnje.

Internacionalnih brigada…

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Internacionalnih brigada, na deonici od Janka Veselinovića do Petra Kočića, od 1. aprila do 9. maja 2021.

Kapetana Miloša Žunjića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom na lokaciji Mirijevo-celina „Ž“, vodovodne mreže u regulaciji postojeće, kišne kanalizacije i fekalne kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kapetana Miloša Žunjića, po fazama:

 • Faza 1: Kapetana Miloša Žunjića 1. deo (slepi deo) i Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 1. do 12. aprila 2021;
 • Faza 2: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 1. deo do Kapetana Miloša Žunjića 2. deo, Kapetana Miloša Žunjića 2. deo i Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 13. aprila do 9. jula 2021;
 • Faza 3: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 2. deo do raskrsnice sa Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 10. jula do 5. avgusta 2021;
 • Faza 4: Kapetana Miloša Žunjića 1. deo, od Kapetana Miloša Žunjića 3. deo do Podmorničara Đorđa Mitrovića, od 6. do 8. avgusta 2021.

Kralja Vladimira…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji slobodnostojećeg stambenog objekta, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ulici Kralja Vladimira, po fazama:

 • I faza… biće zauzet deo trotoara i deo kolovoza u Kralja Vladimira ispred broja 16, do 14. maja 2021. (utorkom i petkom);
 • II faza… biće zatvoren saobraćaj u Kralja Vladimira ispred br. 16, do 12. maja 2021. (sredom).

Aerodrom „Nikola Tesla“…

Tokom radova 2. faze koje sprovode „Aerodrom Nikola Tesla“ a.d. Beograd i „Belgrade airport“, d.o.o. Beograd, dolaziće do izmene režima saobraćaja i zauzeće dela kolovoza u zoni aerodroma „Nikola Tesla“ na putu koji povezuje Autoput i Vojvođansku (bivši R-266) do 1. juna 2022.

Smederevski put…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“ do 13. juna 2021. na Smederevskom putu od raskrsnice sa ulicama Carice Milice i Radete Stankovića do Maksima Trpkovića, dolaziće do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza, po fazama.

Mlade Bosne…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Mlade Bosne ispred br. 32, u dane 1, 9, 16, 19, 23, 26. i 30. aprila 2021.

Banjska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Banjska, ispred broja 21, u dane 14. i 28. aprila, 12. i 26. maja i 9. i 23. juna 2021.

Belička, Banjalučka i Evelin Haferfild…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, do 10. maja 2021. za saobraćaj će biti zatvorene Belička, Banjalučka, na deonici od Beličke do Evelin Haferfild, kao i Evelin Haferfild, na deonici od Banjalučke do Vojvode Prijezde, po fazama.

Admirala Vukovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stambenog objekta kategorije „B“, a zbog betoniranja, biće zatvoren saobraćaj i zauzet kolovoz u Ulici Admirala Vukovića ispred br. 42, utorkom, četvrtkom i subotom, do 29. aprila 2021.

Hilandarska i Đure Daničića…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorene Hilandarska, na deonici od Jelene Ćetković do Cetinjske, kao i Đure Daničića, od raskrsnice sa Bulevarom despota Stefana i Džordža Vašingtona do Hilandarske, po fazama, do 9. juna 2021.

Atanasija Pulje…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Atanasija Pulje, na deonici od Hercegovačke ulice do Geteove, do 30. aprila 2021.

Vozila sa linija javnog prevoza 45 i 612 saobraćati na sledeći način:

 • u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“, ulicama Hercegovačka, Krajiška i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka ulici Prvomajska ulicama Krajiška, Geteova, Prvomajska i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Katićeva…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji delova Ulica Birčaninove, Katićeve i Bulevara oslobođenja, koje izvodi Grad Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Katićeva, na deonici od Bulevara oslobođenja do Ulice Birčaninove, do 30. aprila 2021.

Save Maškovića (faza 2)…

U toku su radovi na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“, koji će se u fazi 2, izvoditi u ulicama Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja do 1. maja 2021, na delu od ulice Paunova do ulice Bulevar oslobođenja, kao i polovina raskrsnice Bulevar oslobođenja i Crnotravska, na delu od pozicije koje se nalazi neposredno ispred stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ do ulaza u prodajni objekat bezinske stanice „NIS Petrol“ (desna kolovozna traka gledano u smeru ka Banjici). Na osnovu prethodno navedenog menja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

 • vozila sa linija br. 47 i 48 u oba smera će saobraćati: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Paunova – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije br. 49 u oba smera će saobraćati: Voždovački kružni put – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Crnotravska i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije br. 50 u oba smera će saobraćati: Voždovački kružni put – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija br. 401 i 402 u oba smera će saobraćati: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Paunova i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linija br. 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503 u oba smera će saobraćati: terminus „Voždovac“ – Bebelova – Baštovanska – Paunova;
 • vozila sa linija br. 406L i 409 (preko Jajinaca pa Kumodraža) u oba smera će saobraćati redovnim trasama.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • „Paunova“ u smeru ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409 i 503;
 • „Paunova“ u smeru ka Miljakovcu za linije 47, 48, 49 i 50;
 • „Trošarina“ u oba smera za linije 49 i 50.

Privremeno se izmešta stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog:

 • u smeru ka Banjici za oko 20 metara ispred postojeće pozicije (neposredno posle pešačkog prelaza);
 • u smeru ka Trgu Slavija za oko 60 metara posle postojeće pozicije (neposredno ispred pešačkog prelaza).

Autobuske linije br. 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije br. 9 i 14 (u oba smera), a linije br. 47, 48, 49 i 50 i stajališta „Paunova“ u ulici Paunova, koje koriste linije br.40, 41 i 78 (oba smera).

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Izgradnja saobraćajne veze Borska – Petlja „Lasta“ – Faza 2…

Zbog izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 2, u Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja do 1. maja 2021. i zauzeća kolovoza i trotoara u Crnotravskoj, na delu od Paunove do Bulevara oslobođenja, kao i polovine raskrsnice Bulevara oslobođenja i Crnotravske, na delu od pozicije koja se nalazi neposredno ispred stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ do ulaza u prodajni objekat benzinske stanice „NIS Petrol“ (desna kolovozna traka gledano u smeru ka Banjici), važiće sledeći režim odvijanja javnog prevoza:

 • autobuske linije 47 i 48:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
 • autobuska linija 49:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska i dalje redovnom trasom.
 • autobuska linija 50:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
 • autobuske linije 401 i 402:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama;
 • autobuske linije 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:
  – u oba smera saobraćaće ulicama terminus „Voždovac“, Bebelova, Baštovanska, Paunova;
 • minibus linija 406L:
  – u oba smera saobraćaće redovnim trasama.

Privremeno se izmeštaju stajališta za linije 47, 48, 401 i 402 u Bulevaru oslobođenja u oba smera i to:

 • stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Banjici se privremeno izmešta za oko 20 metara ispred postojeće pozicije (neposredno posle pešačkog prelaza);
 • stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Trgu Slavija se privremeno izmešta za oko 60 metara posle postojeće pozicije (neposredno ispred pešačkog prelaza).

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • stajalište „Paunova“ u Crnotravskoj – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50;
 • stajalište „Paunova“ u Crnotravskoj – smer ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503.

Autobuske linije 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije 9 i 10 (u oba smera), a linije 47, 48, 49 i 50 i stajališta „Paunova“ u Ulici Paunova, koje koriste linije 40, 41 i 78 (oba smera).

Skadarska (bez izmena u saobraćaju)…

Završni radovi na rekonstrukciji Skadarske ulice, na delu od Strahinjića bana do Simine, počeli su 29. januara, a završetak radova je predviđen do 15. maja 2021. Završna faza rekonstrukcije popularne Skadarlije obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju dela ulice između Gospodar Jevremove i Simine, gde se planira zamena svih instalacija i zamena i popravka kaldrme na kolovozu i trotoarima.

Predviđena je i rekonstrukcija trotoara na delu između ulica Gospodar Jevremove i Strahinjića bana, zatim i zamena postojećih i izrada novih vodovodnih, kanalizacionih, elektroenergetskih, telekomunikacionih instalacija, kao i izrada nove rasvete, izmeštanje pojedinih sadnih mesta i dodavanje zelenila.

Metohijska…

Tokom radova na izgradnji objekta, na delu Metohijske u visini broja 4, biće sužen kolovoz do 26. juna 2021.

Maršala Tita i linija 311, Leštane…

Za vreme rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici maršala Tita u naselju Leštane u Grockoj, do 20. maja 2021. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 311.

Radovi se izvode na levoj strani kolovoza Ulice maršala Tita, na delu od Ulice Save Kovačevića do državnog puta IIA reda 154, a dolaziće do zauzimanja kolovoza i zatvaranja saobraćaja po fazama.Radovi u toku

Tokom radova, vozila na liniji 311 (Ustanička – Leštane /Ravan/) će saobraćati sledećom trasom u smeru ka terminusu „Leštane (Ravan)“: Smederevski put – Kružni put – Ravan i dalje redovno do terminusa „Leštane (Ravan)“. U smeru ka terminusu „Ustanička“ vozila će ići trasom: „Leštane (Ravan)“ – Ravan – centar naselja Leštane, gde će vršiti promenu smera kretanja kao i vozila na liniji 306 (Ravan – Kružni put – Smederevski put), i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog linijskog prevoza putnika.

Savski trg…

Do završetka dela radova u sklopu rekonstrukcije Savskog trga (za saobraćaj je zatvorena Savska ulica, smer od Nemanjine ulice ka Palati pravde – u zoni pošte u Savskoj ulici), na snazi je i dalje izmenjen režim rada linija:

 • tramvajska linija 3L je i dalje ukinuta;
 • tramvaji sa linije 11 u oba smera saobraćaju na relaciji: Pristanište – Stari savski most – Novi Beograd /Blok 45/;
 • tramvaji sa linije 12 u oba smera saobraćaju na relaciji: Omladinski stadion – Vukov spomenik – Tašmajdan – Savski trg – Stari savski most – Most na Adi – Banovo brdo;
 • autobuska linija 3A saobraća na relaciji Savski trg – Kneževac i to sledećom trasom: u smeru ka Kneževcu: Savski trg – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Topčiderska i dalje redovnom trasom; u smeru ka Savskom trgu: redovnom trasom do Bulevara vojvode Mišića – Savska – Savski trg.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a koristiće postojeća stajališta.

Janka Stajčića (Lazarevac)…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu, koje izvodi Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Janka Stajčića, od Doma kulture do raskrsnice „Krivaja“, do 1. maja 2021.

****************************************************************************

Završeni radovi

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom marta 2021.

Kruševačka i Varvarinska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja kolovozne trake u Kruševačkoj i Varvarinskoj, po fazama, od 10. do 24. aprila 2021.

Francuska…

Tokom radova u Francuskoj ulici na delu od Cara Dušana do Gospodar Jovanove, od 19. do 23. aprila 2021, po fazama će dolaziti do izmene režima saobraćaja, zauzeće i raskopavanje kolovoza i trotoara.

Belgijska…

Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže i izgradnji kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Belgijska ulica, od Vrnjačke do Vase Pelagića, do 22. aprila 2021.

Teodora Hercla…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji sekundarne kišne kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Teodora Hercla, do 22. aprila 2021, po fazama:

 • Faza 1: Za saobraćaj će biti zatvorena Teodora Hercla, kao i raskrsnica Ulice Novogradske sa Teodora Hercla, od 9. do 14. marta 2021;
 • Faza 2: Za saobraćaj će biti zatvorena Teodora Hercla, od 15. marta do 22. aprila 2021.

Radomira Markovića…

Tokom radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Radomira Markovića, na deonici od Franja Mihalića do Riste Nikolića, do 20. aprila 2021.

Stevana Dukića…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena za saobraćaj ulica Stevana Dukića, od ulice Pere Četkovića do Marijane Gregoran, od 2. do 18. aprila 2021.

Linija 602 (promena trase u Nehruovoj i Jurija Gagarina)…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Nehruovoj i Jurija Gagarina u zoni raskrsnice istoimenih ulica od 13. do 22. aprila 2021. doći će do promene trase linije br. 602.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

 • Faza 1 – radovi koji podrazumevaju potpuno zatvaranje saobraćajnih traka u Nehruovoj u zoni raskrsnice sa Jurija Gagarina za smerove pravo i levo (gledano u smeru Vojvođanske prema Jurija Gagarina) od 13. do 17. aprila 2021. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linije br. 602 će u smeru prema Bloku 44 saobraćati ulicama: Vinogradska, Vojvođanska, Gandijeva, Jurija Gagarina, Nehruova i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • Faza 2 – radovi koji podrazumevaju potpuno zatvaranje desne kolovozne trake u Nehruovoj u zoni rasksnice sa Jurija Gagarina (gledano u smeru od Jurija Gagarina prema Vojvođanskoj) od 18. do 22. aprila 2021.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linije br. 602 će u smeru prema Surčinu saobraćati ulicama: Nehruova, Jurija Gagarina, Gandijeva, Vojvođanska, Vinogradska i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

Petlja „Petlovo brdo“…

Tokom radova na asfaltiranju lokalnog puta i rušenju postojećeg nadvožnjaka u okviru projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, koje obavlja JP „Putevi Srbije“ do 18. aprila 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Petlja „Petlovo brdo“ (ulica Avalski put i Kružni put Rakovica – Železnik). Zbog toga će doći do izmena u radu linija JGP 54 i 521.

Ibarska magistrala…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci – Bubanj potok, sektor 4, petlja „Petlovo brdo“, koje izvodi JP „Putevi Srbije“, do 15. aprila 2021, po fazama, biće izmenjen režim saobraćaja i zatvorena za saobraćaj Ibarska magistrala:

 • u zoni semaforisane raskrsnice na Ibarskoj magistrali,
 • u zoni petlje „Orlovača“,
 • na ulazno/izlaznoj rampi na petlji „Petlovo brdo“,
 • na Kružnom putu (putu Rakovica-Železnik) i
 • na izlaznoj rampi za Ostružnicu.

Promena trase linije broj 85…

Tokom izvođenja radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica oko autobuske stanice u Bloku 42 u ulicama Đorđa Stanojevića i Marka Hristića u Beogradu do 15. aprila 2021. godine, doći će do promena u radu linije javnog prevoza broj 85.

Radovi će se izvoditi u zoni raskrsnice ulica Đorđa Stanojevića i Marka Hristića, pri čemu će doći do zatvaranja desne kolovozne trake ulice Đorđa Stanojevića gledano ka ulici Bulevar Milutina Milankovića na delu od ulaza u tramvajski depo do sredine desne kolovozne trake ulice Marka Hristića gledano u smeru ka ulici Jurija Gagarina, kao i desne saobraćajne trake ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulazne rampe tramvajskih šina prema Mostu na Adi narednih 100 metara.

Tokom izvođenja ovih radova, leva kolovozna traka ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulaza u tramvajski depo do zone raskrsnice sa ulicom Marka Hristića će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, a vozila sa linije javnog prevoza br. 85 će se u smeru prema Banovom brdu kretati ulicama Đorđa Stanojevića, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Palih boraca u Grockoj…

Zbog radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena Ulica Palih boraca u Pudarcima, na deonici od Vuka Karadžića do Palih boraca 2. deo, do 15. aprila 2021.

Dragoslava Srejovića i Bulevar despota Stefana…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže i revizionog vodovodnog šahta u Dragoslava Srejovića i Bulevaru despota Stefana, do 14. aprila 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama.

 • FAZA 4 – do 10. aprila 2021. biće zatvoren saobraćaj u Dragoslava Srejovića, na deonici od Mitropolita Petra do Dragoslava Srejovića u visini broja 2.
 • FAZA 5 – od 11. do 14. aprila 2021. radovi će se izvoditi uz funkcionisanje saobraćaja u ulici Dragoslava Srejovića kod broja 2.

Za vreme radova u ovim fazama, Ulica Dragoslava Srejovića na delu od Mitropolita Petra do Bulevara despota Stefana biće jednosmerna prema Bulevaru despota Stefana. Linija 27E u smeru prema Mirijevu 4 saobraćaće Bulevarom despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom. Vozila sa linija 33 i 48 u smeru prema Kumodražu i Miljakovcu 3 ići će Bulevarom despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linija javnog prevoza će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Tamiška, Semberijska i Surčinski put…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice i izgradnji sekundarne vodovodne mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorene Tamiška, Semberijska i Surčinski put, do 14. aprila 2021.

Jurija Gagarina…

Od 12. do 14. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se izvoditi na raskrsnici Jurija Gagarina i Antifašističke borbe.

Trg Slavija – tramvajske linije…

Zbog radova na Slaviji, pojedine tramvajske linije PROMENIĆE TRASE u subotu, 10. aprila 2021.

Sazonov(ljev)a…

Tokom radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog montaže krana, biće zatvoren saobraćaj u ulici Sazonov(ljev)oj ispred broja 82, 10. i 11. aprila 2021.

Rebeke Vest i Živka Davidovića…

Do 9. aprila 2021, usled radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorene Ulica Rebeke Vest, na deonici od Vinogradske do Živka Davidovića, kao i Živka Davidovića, na deonici od Rebeke Vest do Prvomajske.

Bulevar kralja Aleksandra…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 5. do 7. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se izvoditi na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske (K119). Sekretarijat za saobraćaj moli sve učesnike u saobraćaju na povećan oprez, strpljenje i razumevanje.

Prešernova…

Tokom izvođenja radova 4. aprila 2021. u Prešernovoj u visini broja 25 saobraćaj će biti obustavljen.

Bulevar Nikole Tesle – Faza 1…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Nikole Tesle, do 4. aprila 2021. biće promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja radova zatvara se desna kolovozna traka u smeru prema gradu, dok će se suprotnom stranom saobraćaj odvijati dvosmerno.

Tokom izvođenja radova ukida se stajalište „Hotel Jugoslavija“ u smeru prema gradu, dok se istovremeno uspostavlja privremeno stajalište „Trešnjinog cveta 1“ na poziciji oko 50 metara nakon zone raskrsnice sa ulicom Trešnjinog cveta.

Ulcinjska…

Tokom radova u Ulcinjskoj ulici od 1. do 4. aprila 2021, doći će do izmene režima i zatvaranje saobraćaja, zauzeća i raskopavanja kolovoza i zauzeća parking mesta na delu između ulica Radojke Lakić i Gospodara Vučića.

Okolina Politike…

Tokom snimanja filma „Trag divljači“, u nedelju 11. aprila 2021. od 4.00 do 9.00 biće privremeno zatvorene za saobraćaj ulice:

 • Makedonska od Dečanske do Kondine,
 • Svetogorska od Kondine do Vlajkovićeve,
 • Kondina od Kosovske do Makedonske,
 • Cetinjska od Makedonske do Bulevar despota Stefana i
 • Nušićeva od Dečanske do Makedonske.

Put za Pavićevac…

Tokom izvođenja radova na sanaciji kolovoza koje izvodi gradska opština Voždovac, biće zatvoren saobraćaja i zauzet kolovoz ispred i iza pružnog prelaza „Bela zemlja“ Prnjavor-Ripanj na Putu za Pavićevac, do 6. aprila 2021.

Novi Beograd…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će u periodu do 4. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se po fazama izvoditi na sledećim raskrsnicama u Bulevaru kralja Aleksandra:

 • Bulevar kralja Aleksandra – Desanke Maksimović… od 29. marta do 1. april 2021.
 • Bulevar kralja Aleksandra – Svetozara Markovića… od 29. marta do 1. april 2021.
 • Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska… od 2. do 4. aprila 2021.

(danubeogradu.rs)