Izdvajamo
Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2021.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - april 2021. (foto: Aleksandra Prhal)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - april 2021. (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2021.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom aprila 2021. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Trg Slavija – tramvajske linije…

Zbog radova na Slaviji, pojedine tramvajske linije PROMENIĆE TRASE u subotu, 10. aprila 2021.

Jurija Gagarina…

Od 12. do 14. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se izvoditi na raskrsnici Jurija Gagarina i Antifašističke borbe.

Okolina Politike…

Tokom snimanja filma „Trag divljači“, u nedelju 11. aprila 2021. od 4.00 do 9.00 biće privremeno zatvorene za saobraćaj ulice:

 • Makedonska od Dečanske do Kondine,
 • Svetogorska od Kondine do Vlajkovićeve,
 • Kondina od Kosovske do Makedonske,
 • Cetinjska od Makedonske do Bulevar despota Stefana i
 • Nušićeva od Dečanske do Makedonske.

Sazonov(ljev)a…

Tokom radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog montaže krana, biće zatvoren saobraćaj u ulici Sazonov(ljev)oj ispred broja 82, 10. i 11. aprila 2021.

Kruševačka i Varvarinska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja kolovozne trake u Kruševačkoj i Varvarinskoj, po fazama, od 10. do 24. aprila 2021.

Luke Vukalovića…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“ od 10. do 29. aprila 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Luke Vukalovića od Bulevara kralja Aleksandra do Zahumske.

8. marta i Darinke Radović…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica 8. marta, od 12. aprila do 11. maja 2021, kao i Ulica Darinke Radović, od toplane „Železnik“ do broja 29 (objekat Maksija), od 12. aprila do 26. maja 2021.

Vitezova Karađorđeve zvezde…

Usled produžetka radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Vitezova Karađorđeve zvezde, od Mirijevskog bulevara do Koste Nađa, od 5. do 25. aprila 2021.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja radova na betoniranju, pri izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Živka Karabiberovića, od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, svakog utorka i petka, od 2. aprila do 29. juna 2021.

Njegoševa…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice, koje izvodi Sekretarijat za investicije, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan deo kolovoza i trotoara u Njegoševoj, u zoni raskrsnice sa ulicom Maksima Gorkog, od 3. aprila do 16. juna 2021.

Stevana Dukića…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena za saobraćaj ulica Stevana Dukića, od ulice Pere Četkovića do Marijane Gregoran, od 2. do 18. aprila 2021.

BG voz broj 8305…

Od 5. aprila 2021. koriguje se vreme polaska voza broj 8305, koji saobraća na liniji „Resnik-Beograd Centar“, tako da će polaziti iz stanice „Resnik“ u 8.15 (5 minuta ranije, umesto u 8.20). Na ostalim linijama Bg:voz-a nema izmene reda vožnje vozova i oni će saobraćati po planiranom redu vožnje.

Internacionalnih brigada…

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Internacionalnih brigada, na deonici od Janka Veselinovića do Petra Kočića, od 1. aprila do 9. maja 2021.

Kapetana Miloša Žunjića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom na lokaciji Mirijevo-celina „Ž“, vodovodne mreže u regulaciji postojeće, kišne kanalizacije i fekalne kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kapetana Miloša Žunjića, po fazama:

 • Faza 1: Kapetana Miloša Žunjića 1. deo (slepi deo) i Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 1. do 12. aprila 2021;
 • Faza 2: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 1. deo do Kapetana Miloša Žunjića 2. deo, Kapetana Miloša Žunjića 2. deo i Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 13. aprila do 9. jula 2021;
 • Faza 3: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 2. deo do raskrsnice sa Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 10. jula do 5. avgusta 2021;
 • Faza 4: Kapetana Miloša Žunjića 1. deo, od Kapetana Miloša Žunjića 3. deo do Podmorničara Đorđa Mitrovića, od 6. do 8. avgusta 2021.

Petlja „Petlovo brdo“…

Tokom radova na asfaltiranju lokalnog puta i rušenju postojećeg nadvožnjaka u okviru projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, koje obavlja JP „Putevi Srbije“ do 18. aprila 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Petlja „Petlovo brdo“ (ulica Avalski put i Kružni put Rakovica – Železnik). Zbog toga će doći do izmena u radu linija JGP 54 i 521. Više informacija pročitajte OVDE.

Radomira Markovića…

Tokom radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Radomira Markovića, na deonici od Franja Mihalića do Riste Nikolića, do 20. aprila 2021.

Kralja Vladimira…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji slobodnostojećeg stambenog objekta, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ulici Kralja Vladimira, po fazama:

 • I faza… biće zauzet deo trotoara i deo kolovoza u Kralja Vladimira ispred broja 16, do 14. maja 2021. (utorkom i petkom);
 • II faza… biće zatvoren saobraćaj u Kralja Vladimira ispred br. 16, do 12. maja 2021. (sredom).

Aerodrom „Nikola Tesla“…

Tokom radova 2. faze koje sprovode „Aerodrom Nikola Tesla“ a.d. Beograd i „Belgrade airport“, d.o.o. Beograd, dolaziće do izmene režima saobraćaja i zauzeće dela kolovoza u zoni aerodroma „Nikola Tesla“ na putu koji povezuje Autoput i Vojvođansku (bivši R-266) do 1. juna 2022.

Smederevski put…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“ do 13. juna 2021. na Smederevskom putu od raskrsnice sa ulicama Carice Milice i Radete Stankovića do Maksima Trpkovića, dolaziće do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza, po fazama.

Mlade Bosne…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Mlade Bosne ispred br. 32, u dane 1, 9, 16, 19, 23, 26. i 30. aprila 2021.

Banjska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Banjska, ispred broja 21, u dane 14. i 28. aprila, 12. i 26. maja i 9. i 23. juna 2021.

Promena trase linije broj 85…

Tokom izvođenja radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica oko autobuske stanice u Bloku 42 u ulicama Đorđa Stanojevića i Marka Hristića u Beogradu do 15. aprila 2021. godine, doći će do promena u radu linije javnog prevoza broj 85.

Radovi će se izvoditi u zoni raskrsnice ulica Đorđa Stanojevića i Marka Hristića, pri čemu će doći do zatvaranja desne kolovozne trake ulice Đorđa Stanojevića gledano ka ulici Bulevar Milutina Milankovića na delu od ulaza u tramvajski depo do sredine desne kolovozne trake ulice Marka Hristića gledano u smeru ka ulici Jurija Gagarina, kao i desne saobraćajne trake ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulazne rampe tramvajskih šina prema Mostu na Adi narednih 100 metara.

Tokom izvođenja ovih radova, leva kolovozna traka ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulaza u tramvajski depo do zone raskrsnice sa ulicom Marka Hristića će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, a vozila sa linije javnog prevoza br. 85 će se u smeru prema Banovom brdu kretati ulicama Đorđa Stanojevića, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Palih boraca u Grockoj…

Zbog radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena Ulica Palih boraca u Pudarcima, na deonici od Vuka Karadžića do Palih boraca 2. deo, do 15. aprila 2021.

Rebeke Vest i Živka Davidovića…

Do 9. aprila 2021, usled radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorene Ulica Rebeke Vest, na deonici od Vinogradske do Živka Davidovića, kao i Živka Davidovića, na deonici od Rebeke Vest do Prvomajske.

Belička, Banjalučka i Evelin Haferfild…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, do 10. maja 2021. za saobraćaj će biti zatvorene Belička, Banjalučka, na deonici od Beličke do Evelin Haferfild, kao i Evelin Haferfild, na deonici od Banjalučke do Vojvode Prijezde, po fazama.

Teodora Hercla…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji sekundarne kišne kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Teodora Hercla, do 22. aprila 2021, po fazama:

 • Faza 1: Za saobraćaj će biti zatvorena Teodora Hercla, kao i raskrsnica Ulice Novogradske sa Teodora Hercla, od 9. do 14. marta 2021;
 • Faza 2: Za saobraćaj će biti zatvorena Teodora Hercla, od 15. marta do 22. aprila 2021.

Admirala Vukovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stambenog objekta kategorije „B“, a zbog betoniranja, biće zatvoren saobraćaj i zauzet kolovoz u Ulici Admirala Vukovića ispred br. 42, utorkom, četvrtkom i subotom, do 29. aprila 2021.

Dragoslava Srejovića i Bulevar despota Stefana…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže i revizionog vodovodnog šahta u Dragoslava Srejovića i Bulevaru despota Stefana, do 14. aprila 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama.

 • FAZA 4 – do 10. aprila 2021. biće zatvoren saobraćaj u Dragoslava Srejovića, na deonici od Mitropolita Petra do Dragoslava Srejovića u visini broja 2.
 • FAZA 5 – od 11. do 14. aprila 2021. radovi će se izvoditi uz funkcionisanje saobraćaja u ulici Dragoslava Srejovića kod broja 2.

Za vreme radova u ovim fazama, Ulica Dragoslava Srejovića na delu od Mitropolita Petra do Bulevara despota Stefana biće jednosmerna prema Bulevaru despota Stefana. Linija 27E u smeru prema Mirijevu 4 saobraćaće Bulevarom despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom. Vozila sa linija 33 i 48 u smeru prema Kumodražu i Miljakovcu 3 ići će Bulevarom despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linija javnog prevoza će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Hilandarska i Đure Daničića…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorene Hilandarska, na deonici od Jelene Ćetković do Cetinjske, kao i Đure Daničića, od raskrsnice sa Bulevarom despota Stefana i Džordža Vašingtona do Hilandarske, po fazama, do 9. juna 2021.

Atanasija Pulje…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Atanasija Pulje, na deonici od Hercegovačke ulice do Geteove, do 30. aprila 2021.

Vozila sa linija javnog prevoza 45 i 612 saobraćati na sledeći način:

 • u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“, ulicama Hercegovačka, Krajiška i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka ulici Prvomajska ulicama Krajiška, Geteova, Prvomajska i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Katićeva…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji delova Ulica Birčaninove, Katićeve i Bulevara oslobođenja, koje izvodi Grad Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Katićeva, na deonici od Bulevara oslobođenja do Ulice Birčaninove, do 30. aprila 2021.

Belgijska…

Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže i izgradnji kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Belgijska ulica, od Vrnjačke do Vase Pelagića, do 22. aprila 2021.

Save Maškovića (faza 2)…

U toku su radovi na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“, koji će se u fazi 2, izvoditi u ulicama Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja do 1. maja 2021, na delu od ulice Paunova do ulice Bulevar oslobođenja, kao i polovina raskrsnice Bulevar oslobođenja i Crnotravska, na delu od pozicije koje se nalazi neposredno ispred stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ do ulaza u prodajni objekat bezinske stanice „NIS Petrol“ (desna kolovozna traka gledano u smeru ka Banjici). Na osnovu prethodno navedenog menja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

 • vozila sa linija br. 47 i 48 u oba smera će saobraćati: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Paunova – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije br. 49 u oba smera će saobraćati: Voždovački kružni put – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Crnotravska i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije br. 50 u oba smera će saobraćati: Voždovački kružni put – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija br. 401 i 402 u oba smera će saobraćati: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Paunova i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linija br. 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503 u oba smera će saobraćati: terminus „Voždovac“ – Bebelova – Baštovanska – Paunova;
 • vozila sa linija br. 406L i 409 (preko Jajinaca pa Kumodraža) u oba smera će saobraćati redovnim trasama.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • „Paunova“ u smeru ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409 i 503;
 • „Paunova“ u smeru ka Miljakovcu za linije 47, 48, 49 i 50;
 • „Trošarina“ u oba smera za linije 49 i 50.

Privremeno se izmešta stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog:

 • u smeru ka Banjici za oko 20 metara ispred postojeće pozicije (neposredno posle pešačkog prelaza);
 • u smeru ka Trgu Slavija za oko 60 metara posle postojeće pozicije (neposredno ispred pešačkog prelaza).

Autobuske linije br. 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije br. 9 i 14 (u oba smera), a linije br. 47, 48, 49 i 50 i stajališta „Paunova“ u ulici Paunova, koje koriste linije br.40, 41 i 78 (oba smera).

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Izgradnja saobraćajne veze Borska – Petlja „Lasta“ – Faza 2…

Zbog izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 2, u Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja do 1. maja 2021. i zauzeća kolovoza i trotoara u Crnotravskoj, na delu od Paunove do Bulevara oslobođenja, kao i polovine raskrsnice Bulevara oslobođenja i Crnotravske, na delu od pozicije koja se nalazi neposredno ispred stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ do ulaza u prodajni objekat benzinske stanice „NIS Petrol“ (desna kolovozna traka gledano u smeru ka Banjici), važiće sledeći režim odvijanja javnog prevoza:

 • autobuske linije 47 i 48:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
 • autobuska linija 49:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska i dalje redovnom trasom.
 • autobuska linija 50:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
 • autobuske linije 401 i 402:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama;
 • autobuske linije 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:
  – u oba smera saobraćaće ulicama terminus „Voždovac“, Bebelova, Baštovanska, Paunova;
 • minibus linija 406L:
  – u oba smera saobraćaće redovnim trasama.

Privremeno se izmeštaju stajališta za linije 47, 48, 401 i 402 u Bulevaru oslobođenja u oba smera i to:

 • stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Banjici se privremeno izmešta za oko 20 metara ispred postojeće pozicije (neposredno posle pešačkog prelaza);
 • stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Trgu Slavija se privremeno izmešta za oko 60 metara posle postojeće pozicije (neposredno ispred pešačkog prelaza).

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • stajalište „Paunova“ u Crnotravskoj – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50;
 • stajalište „Paunova“ u Crnotravskoj – smer ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503.

Autobuske linije 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije 9 i 10 (u oba smera), a linije 47, 48, 49 i 50 i stajališta „Paunova“ u Ulici Paunova, koje koriste linije 40, 41 i 78 (oba smera).

Skadarska (bez izmena u saobraćaju)…

Završni radovi na rekonstrukciji Skadarske ulice, na delu od Strahinjića bana do Simine, počeli su 29. januara, a završetak radova je predviđen do 15. maja 2021. Završna faza rekonstrukcije popularne Skadarlije obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju dela ulice između Gospodar Jevremove i Simine, gde se planira zamena svih instalacija i zamena i popravka kaldrme na kolovozu i trotoarima.

Predviđena je i rekonstrukcija trotoara na delu između ulica Gospodar Jevremove i Strahinjića bana, zatim i zamena postojećih i izrada novih vodovodnih, kanalizacionih, elektroenergetskih, telekomunikacionih instalacija, kao i izrada nove rasvete, izmeštanje pojedinih sadnih mesta i dodavanje zelenila.

Metohijska…

Tokom radova na izgradnji objekta, na delu Metohijske u visini broja 4, biće sužen kolovoz do 26. juna 2021.

Tamiška, Semberijska i Surčinski put…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice i izgradnji sekundarne vodovodne mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorene Tamiška, Semberijska i Surčinski put, do 14. aprila 2021.

Ibarska magistrala…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci – Bubanj potok, sektor 4, petlja „Petlovo brdo“, koje izvodi JP „Putevi Srbije“, do 15. aprila 2021, po fazama, biće izmenjen režim saobraćaja i zatvorena za saobraćaj Ibarska magistrala:

 • u zoni semaforisane raskrsnice na Ibarskoj magistrali,
 • u zoni petlje „Orlovača“,
 • na ulazno/izlaznoj rampi na petlji „Petlovo brdo“,
 • na Kružnom putu (putu Rakovica-Železnik) i
 • na izlaznoj rampi za Ostružnicu.

Maršala Tita i linija 311, Leštane…

Za vreme rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici maršala Tita u naselju Leštane u Grockoj, do 20. maja 2021. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 311.

Radovi se izvode na levoj strani kolovoza Ulice maršala Tita, na delu od Ulice Save Kovačevića do državnog puta IIA reda 154, a dolaziće do zauzimanja kolovoza i zatvaranja saobraćaja po fazama.Radovi u toku

Tokom radova, vozila na liniji 311 (Ustanička – Leštane /Ravan/) će saobraćati sledećom trasom u smeru ka terminusu „Leštane (Ravan)“: Smederevski put – Kružni put – Ravan i dalje redovno do terminusa „Leštane (Ravan)“. U smeru ka terminusu „Ustanička“ vozila će ići trasom: „Leštane (Ravan)“ – Ravan – centar naselja Leštane, gde će vršiti promenu smera kretanja kao i vozila na liniji 306 (Ravan – Kružni put – Smederevski put), i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog linijskog prevoza putnika.

Savski trg…

Do završetka dela radova u sklopu rekonstrukcije Savskog trga (za saobraćaj je zatvorena Savska ulica, smer od Nemanjine ulice ka Palati pravde – u zoni pošte u Savskoj ulici), na snazi je i dalje izmenjen režim rada linija:

 • tramvajska linija 3L je i dalje ukinuta;
 • tramvaji sa linije 11 u oba smera saobraćaju na relaciji: Pristanište – Stari savski most – Novi Beograd /Blok 45/;
 • tramvaji sa linije 12 u oba smera saobraćaju na relaciji: Omladinski stadion – Vukov spomenik – Tašmajdan – Savski trg – Stari savski most – Most na Adi – Banovo brdo;
 • autobuska linija 3A saobraća na relaciji Savski trg – Kneževac i to sledećom trasom: u smeru ka Kneževcu: Savski trg – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Topčiderska i dalje redovnom trasom; u smeru ka Savskom trgu: redovnom trasom do Bulevara vojvode Mišića – Savska – Savski trg.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a koristiće postojeća stajališta.

Radovi na petlji „Petlovo brdo“…

Radovi na petlji „Petlovo brdo“ obavljaće se do 15. aprila 2021. godine po fazama. Više na OVOM LINKU.

Janka Stajčića (Lazarevac)…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu, koje izvodi Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Janka Stajčića, od Doma kulture do raskrsnice „Krivaja“, do 1. maja 2021.

****************************************************************************

Završeni radovi

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom marta 2021.

Bulevar kralja Aleksandra…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 5. do 7. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se izvoditi na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske (K119). Sekretarijat za saobraćaj moli sve učesnike u saobraćaju na povećan oprez, strpljenje i razumevanje.

Prešernova…

Tokom izvođenja radova 4. aprila 2021. u Prešernovoj u visini broja 25 saobraćaj će biti obustavljen.

Bulevar Nikole Tesle – Faza 1…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Nikole Tesle, do 4. aprila 2021. biće promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja radova zatvara se desna kolovozna traka u smeru prema gradu, dok će se suprotnom stranom saobraćaj odvijati dvosmerno.

Tokom izvođenja radova ukida se stajalište „Hotel Jugoslavija“ u smeru prema gradu, dok se istovremeno uspostavlja privremeno stajalište „Trešnjinog cveta 1“ na poziciji oko 50 metara nakon zone raskrsnice sa ulicom Trešnjinog cveta.

Ulcinjska…

Tokom radova u Ulcinjskoj ulici od 1. do 4. aprila 2021, doći će do izmene režima i zatvaranje saobraćaja, zauzeća i raskopavanja kolovoza i zauzeća parking mesta na delu između ulica Radojke Lakić i Gospodara Vučića.

Put za Pavićevac…

Tokom izvođenja radova na sanaciji kolovoza koje izvodi gradska opština Voždovac, biće zatvoren saobraćaja i zauzet kolovoz ispred i iza pružnog prelaza „Bela zemlja“ Prnjavor-Ripanj na Putu za Pavićevac, do 6. aprila 2021.

Novi Beograd…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će u periodu do 4. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se po fazama izvoditi na sledećim raskrsnicama u Bulevaru kralja Aleksandra:

 • Bulevar kralja Aleksandra – Desanke Maksimović… od 29. marta do 1. april 2021.
 • Bulevar kralja Aleksandra – Svetozara Markovića… od 29. marta do 1. april 2021.
 • Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska… od 2. do 4. aprila 2021.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.