Naslovna » Izlasci » Akcije » Kulturni centar Beograda: Svetski dan(i) poezije 2021. (ONLINE)
Kulturni centar Beograda: Svetski dan(i) poezije 2021.
Kulturni centar Beograda: Svetski dan(i) poezije 2021.

Kulturni centar Beograda: Svetski dan(i) poezije 2021. (ONLINE)

Svetski dan(i) poezije 2021. održaće se od 21. do 23. marta na online profilima Kulturnog centra Beograda pod sloganom „Papir kamen makaze“.

Kako se festival iz poznatih razloga održava u digitalnom prostoru, umesto tribina osmišljena je dijaloška e-publikacija, a umesto pesničkih čitanja publika će imati priliku da ih čuje preko video-zapisa.

Svake godine manifestacija nosi novi tematski predznak, dok se osmišljavanje koncepta prepušta drugom pesniku ili pesnikinji. Urednica ovogodišnjeg programa je pesnikinja i dramaturškinja Maša Seničić.

Sav program/sadržaj manifestacije biće dostupan na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i na Facebook i Instagram stranici.DuB - vinjeta: Online program

Dobro poznata dečija igra iz naslova – papir kamen makaze – zasniva se na nehijerarhijskom cikličnom sistemu, sa devet mogućih kombinacija poteza. Upravo toliko mladih autora i autorki, koji stvaraju na istom jeziku, ove godine predstaviće se kroz svoje stihove: Đorđe Ivković (SR), Marija Dejanović (HR), Marija Dragnić (CG), Tomislav Augustinčić (HR), Radmila Petrović (SR), Alen Brlek (HR), Vladana Perlić (RS), Anita Pajević (BiH) i Jana Radičević (CG).

Italijanski institut za kulturu u Beogradu pružio je dodatnu podršku ovogodišnjoj manifestaciji, pa će tako zainteresovani biti u prilici da čuju i tri mlade italijanske pesnikinje; to su: Đulija Martini, Alma Spina i Beatriče Kristali.

Njihove pesme biće prvi put prevedene na srpski jezik posebno za ovu priliku, a autorke će poslati svoje snimke čitanja i predstavljanja koji će gledaocima takođe biti dostupni sa titlovima.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.