Naslovna » BG špijun » Putovanje na Kipar moguće od 1. aprila 2021.
Putovanje na Kipar (foto: Pixabay)
Putovanje na Kipar (foto: Pixabay)

Putovanje na Kipar moguće od 1. aprila 2021.

Putovanje na Kipar biće omogućeno od 1. aprila 2021, jer je ministarstvo zdravlja ove ostrvske države odlučilo da Srbija bude u tzv. crvenoj grupi.

To znači da će državljanima Srbije biti omogućen ulazak na teritoriju Republike Kipar ukoliko poseduju dva negativna PCR testa:

  • prvi ne stariji od 72 sata pre polaska, tj. ukrcavanja na let,
  • a drugi po dolasku na Kipar (obaveza samoizolacije dok ne stignu rezultati).

Građani Srbije koji imaju regulisan boravak na Kipru mogu se ukrcati na let bez negativnog testa, ali su dužni po dolasku na Kipar da urade oba testa (prvi odmah po dolasku a drugi tri dana nakon dolaska, dok vreme između dva testa provode u samoizolaciji).

Ukoliko su rezultati testova negativni, može se prekinuti samoizolacija. Rezultati testiranja moraju biti poslati na sledeću elektronsku adresu: monada@mphs.moh.gov.cy.

Svi putnici koji dolaze na Kipar su u obavezi da elektronski popune propusnicu za let (CyprusFlightPass) u periodu od 24 sata pre samog leta www.cypruflightpass.gov.cy. Svi putnici koji dolaze na Kipar moraju da imaju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass), da bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje.

Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski na elektronskoj platformi, najviše 24 sata pre leta, na OVOM LINKU.

Kipar je odobrio mogućnost ulaska (pored Srbije) i turistima iz Velike Britanije, Rusije, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine, Libana, Egipta, Belorusije, SAD i Katara.

Od sredine aprila, najkasnije od 14. maja 2021. biće moguće i PUTOVANJE U GRČKU.

(danubeogradu.rs)