Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Sajam obrazovanja EDUfair 2021. (ONLINE)
Sajam obrazovanja EDUfair 2021. (ONLINE)
Sajam obrazovanja EDUfair 2021. (ONLINE)

Sajam obrazovanja EDUfair 2021. (ONLINE)

EduFair, najveći sajam obrazovanja u ovom delu Evrope, ove godine neće nositi prefiks beogradski, jer je događaj organizovan ka0 virtuelni event.

Virtuelni EduFair 2021. odigraće se u sredu, 11. marta, na portalu edufair.rs od 14.00 do 18.00.

Jedna od tema ovogodišnjeg sajma biće promene na tržištu rada, ali i u trendovima obrazovanja, koje je su se dogodile usled izmenjenog načina života usled pandemije.

Virtuelni EduFair 2021. okupiće više od četrdeset uglednih univerziteta, privatnih škola i škola jezika iz Austrije, Švajcarske, Portugalije, Španije, Belgije, Nemačke, Kanade, Velike Britanije, Grčke, Holandije i Srbije.

– Za Virtuelni EduFair koristi se platforma koja je namenjena upravo onlajn sajmovima, tako da će posetioci moći da posećuju štandove izlagača, razgovaraju sa predstavnicima obrazovnih institucija putem četa, audio ili video poziva, zakažu lične sastanke, informišu se svemu što ih zanima o studiranju na različitim obrazovnim destinacijama i prate webinare u vezi sa obrazovanjem. Takođe, treba napomenuti da je za razliku od ranijih sajmova, Virtuelni EduFair događaj za koji ne morate fizički biti u Beogradu da biste mu pristupili i dobili informacije koje vas zanimaju. To možete uraditi iz bilo kog grada, sve što je potrebno je da u sredu, 11. marta, posetite sajt edufair.rs i da se registrujete za događaj, koji je apsolutno besplatan, kao i do sada – objašnjava Veselina Todorova, konsultantkinja za obrazovanje organizatora EduFaira.

Virtuelni EduFair 2021. donosi popuste i stipendije za one koji razmišljaju o akademskom usavršavanju u inostranstvu, ali i za porodice koje razmatranju o slanju dece u inostranu privatnu školu.DuB - vinjeta: Online program

– Neki internati nude i do pedeset odsto popusta za školarinu. Kad je reč o privatnim srednjim školama, Velika Britanija ostaje omiljena destinacija za porodice iz Srbije koje planiraju da pošalju decu u inostranstvo, ali smo primetili porast interesovanja i za ostale države Evrope i za severnu Ameriku. Biće i škola koje će predstaviti posebne stipendije za kandidate sa izuzetnim talentima – akademskim, sportskim ili umetničkim – navela je Todorova.

Posetioci virtuelnog EduFair-a dobiće i sve informacije i vesti iz oblasti obrazovanja na jednom mestu i iz prve ruke.

Posetioci ovog virtuelnog događaja koji žele posebno da se informišu o određenim temama u vezi sa obrazovanjem, moći će da prisustvuju nekim od stručnih webinara.

Virtuelni EduFair je online verzija međunarodnog sajma obrazovanja EDUfair, koji kao jedan od najvećih savetodavnih projekata u Srbiji i regionu, predstavlja najnovije trendove u oblasti obrazovanja duže od dvadeset godina.

(danubeogradu.rs)