Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Sat za našu planetu 2021: Veliki Zoom događaj
Sat za našu planetu 2021: Veliki Zoom događaj
Sat za našu planetu 2021: Veliki Zoom događaj

Sat za našu planetu 2021: Veliki Zoom događaj

U okviru globalne inicijative „Sat za našu planetu“, podsetićemo se da još imamo šansu da ublažimo klimatske promene i sačuvamo planetu.

Tim možemo da spasimo i nas same od svakodnevnog izumiranja, saopšteno je iz organizacije WWF (World Wide Fund for Nature).

Veliki Zoom događaj u okviru akcije „Sat za našu planetu“, biće organizovan danas, u subotu, 27. marta 2021,. od 20.30.

„Pogledaj video ispod, nauči reči i korake i vidimo se u subotu, a naša planeta i mi smo zahvalni na svakoj pomoći i novom snažnom glasu“, saopštili su organizatori.

Sat za našu planetu 2021: I Beograd uključen u globalnu akciju!

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da se večeras Beograd priključuje svetskoj kampanji „Sat za našu planetu“ u okviru koje se na jedan sat gasi rasveta na nekim od javnih zgrada u prestonici.

– Beograd se pridružuje mnogobrojnim svetskim gradovima u preko 150 zemalja koji večeras na jedan sat isključuju javnu rasvetu na nekim od svojih najpoznatijih zdanja. Od 20.30 do 21.30 na simboličan način, zajedno sa ostalim svetskim metropolama i brojnim gradovima Srbije, poslaćemo poruku o značaju očuvanja prirode i korišćenja obnovljivih izvora energije – kazao je Radojičić.

Kako je gradonačelnik rekao, večeras će biti zamračeni most na Adi, Brankov most, Palata „Albanija“ kao i druga poznata zdanja Beograda.

– Pozivam sve sugrađane da se priključe ovoj inicijativi i da malim gestom gašenja struje na sat vremena svi zajedno simbolično pošaljemo snažnu poruku opredeljenosti ka zdravijoj, zelenijoj i čistijoj planeti koja je naša budućnost – istakao je Radojičić. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.