Naslovna » Izlasci » Sport » Sportske igre mladih (SIM): Počinje sezona 2021!
Sportske igre mladih: između dve vatre (foto: SIM)
Sportske igre mladih: između dve vatre (foto: SIM)

Sportske igre mladih (SIM): Počinje sezona 2021!

Sportske igre mladih (SIM), najveća regionalna i evropska manifestacija za decu i omladinu, održaće se i 2021. godine u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.

Igre ove godine proslavljaju jubilej, 25 godina od osnivanja, kada su 1996. po ideji predsednika Zdravka Marića prvi put održane u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovine ove godine održaće se 11, a u Srbiji po osmi put. Takmičenje u Srbiji održaće se u 10 sportova: atletika, mali fudbal, odbojka, između dve vatre, basket 3 na 3, šah, stoni tenis, tenis, rukomet, odbojka na pesku. U planu je da plamen SIM karavana radosti i prijateljstva prođe celu Srbiju, od Zrenjanina do Priboja i Novog Pazara, od Sremske Mitrovice do Niša, Surdilice i Kuršumlije.

Takmičenje će se održati u atraktivnijem formatu za mlade sportiste i podeljeno je na nivoe – kvalifikaciona, gradska, regionalna (turnirska) i državna, u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije.

Sportske igre mladih: mali fudbal (foto: SIM)
Mali fudbal (foto: SIM)

Kao i prethodnih godina pobednici sa državnog finala izboriće plasman na regionalno, međunarodno finale u Splitu.

Sportske igre mladih prošle godine bile su jedino sportsko takmičenje u Evropi, koje je uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, održano od početka do kraja, uključujući i regionalno finale u Sarajevu, a organizatori veruju da će ove godine biti lakše i da će situacija sa korona virusom biti povoljnija.

– Jedva čekamo novu sezonu, nove radosti, osmehe i pobede. Naša deca su divna, ulivaju nam nadu u bolje sutra, a mi ćemo učiniti sve da kada se završi takmičenje odu kućama srećni. I steknu nove drugare iz drugih gradova Srbije i iz regiona, naravno poštujući sve propisane epidemiološke mere Vlade Srbije u borbi protiv virusa korona – izjavila je Marija Mihajlović, predsednica igara.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Više o SIM i program takmičenja potražite na ovom linku.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.