Naslovna » BG svaštara » Medicina » Evo kako da se rešite neželjenih dlaka bez muke
Laserska epilacija Titanium - Rejuva estetska ordinacija; Dedinje, Beograd
Laserska epilacija Titanium - Rejuva estetska ordinacija; Dedinje, Beograd

Evo kako da se rešite neželjenih dlaka bez muke

Bez obzira što pojedini pokreti na društvenim mrežama dlake pokazuju kao najnormalniji, čak i poželjan, deo ženskog tela, koža bez dlaka dominira i evidentno je da će tako još dugo ostati.

U savremenom dobu ona je simbol ženstvenosti i seksipila, a uklanjanje dlaka način da se to i postigne.

Zato je pravo vreme je da slobodno koračate u omiljenoj kratkoj haljini, na leto se ponosno skinete u bikini na plaži, ali i da zaboravite na prevaziđeno brijanje nogu do polovine listova jer su vam toliko duge lagane pantalone.

Otkrićemo vam prednosti najsavremenijeg načina oslobađanja od neželjenih dlaka, koji će vam dati dugoročne rezultate.

Od prvih brijača do savremenog lasera

Uklanjanje dlaka nije nova tvorevina. Arheolozi su pronalazili stare britve, napravljene od školjki, za koje se veruje da su nastale još 3000 godina pre nove ere. Dokazi pokazuju da su i žene u starom Egiptu telo depilirale voskovima na bazi šećera. Od tada su prošle hiljade godina.

S druge strane, trend glatke kože bez dlaka postao je masovan tek polovinom XX veka, kada su prvo brijač, a potom i različite vrste voskova postali dostupniji i masovni. Depilacija je počela da se nudi kao redovna usluga i u salonima lepote.

Laserska epilacija – revolucija s kraja XX veka!

Sam kraj prošlog veka, usled ubrzanog razvoja nauke i tehnologije, doneo je i lasersku epilaciju. Od prvog lasera za epilaciju iz 1997. godine do danas, laseri su napredovali i postajali sve efikasniji.

Laserska epilacija više nije luksuz dostupan samo bogatim slojevima društva, već sve češće postaje standardni put do glatke kože nogu, prepona, pazuha, nausnica.

Jedan od najboljih, a svakako najefikasniji i najbrži je Alma Soprano Titanium laser, koji se koristi u beogradskoj ordinaciji Rejuva. Superioran je u odnosu na ostale lasere, u šta su se uverili milioni ljudi u klinikama širom sveta, a jednako efikasno se pokazao na tamnim, ali i svetlim dlakama.

Zašto početi već sada?

Kraj zime i rano proleće odlično je vreme za početak epilacije.

Samo šest do osam tretmana Alma Soprano Titanium laserom, koji se rade svakih mesec i po dana, dovoljno je da se redukuje 97% dlačica. Nakon toga tretman je potrebno ponavljati samo jednom u godinu i po do dve.

Ipak, praksa je pokazala da je već nakon prvog tretmana rast dlaka usporen, a kada počnu da rastu vidljivo su proređene. To je i razlog zbog čega se sve više žena, ali i muškaraca, odlučuje baš za epilaciju ovim laserom.

Sve prednosti laserske epilacije

Dr Aleksandra Markoski, Estetska ordinacija Rejuva; Dedinje, Beograd
Dr Aleksandra Markoski, Estetska ordinacija Rejuva; Dedinje, Beograd

Loš laser u kombinaciji sa nestručnim rukovanjem siguran je put do opekotina, a to niko ne želi da se desi. Osim što je bolno, ostavlja i ružne ožiljke i svakako je nedopustivo pri laserskoj epilaciji.

Ali, u ordinaciji Rejuva, gde se koristi Alma Soprano Titanium laser to ne treba da vas brine, jer su uklonjeni svi neželjeni efekti do sada korišćenih lasera za epilaciju.

Bezbolan tretman

Alma Soprano Titanium kombinuje najsavremeniju tehnologiju, najveću površinu sonde i napredni ICE plus sistema hlađenja, koji je posebno dizajniran da hladi kožu tokom tretmana. To čini da tretman protekne potpuno bezbolno.

Neverovatno brz tretman

Najveća površina sonde lasera omogućava veoma brzu lasersku epilaciju. Primera radi, epilacija pazuha ovim laserom traje kao pranje zuba, dva, tri minuta, dok je za epilaciju celih nogu potrebno samo 15-ak minuta.

Štedi vreme

Nakon redukcije skoro 100% dlaka najveći broj pacijenata dugo uživa u glatkoj koži. To štedi vreme, jer više nema potrebe za depiliranjem, ali je fenomenalno i što između prvih tretmana laserom ne morate da čekate da vam dlake porastu da bi ste ih epilirali, već ih s površine kože jednostavno možete ukloniti brijačem ili kremom za depilaciju.

Nema posebne pripremePromo

Za lasersku epilaciju Titanium laserom ne postoji neka posebna priprema. Potrebno je da dlake nisu depilirane tri do četiri sedmice, ali ih je dozvoljeno uklanjati brijačem ili depil kremom.

Bezbednost pre svega

Da bi se postigao maksimalni učinak, u ordinacijama koje koriste Titanium laser, poput ordinacije Rejuva, lekar podešava parametre na aparatu u zavisnosti od tipa, prebojenosti i stanja kože, kao i gustine dlaka. S obzirom da lasersku epilaciju u ordinaciji Rejuva sprovode stručnjaci, procedura je u potpunosti bezbedna.

Jedini savet lekara je da nakon epilacije, nekoliko dana treba izbegavati bazene, saune i solarijum.

Upravo ove prednosti omogućavaju fenomenalno brzu, bezbednu, efikasnu i bezbolnu lasersku epilaciju. Zato Titanium laser u potpunosti zadovoljava potrebu za nežnom, mekanom i glatkom kožom svih delova tela, bez neželjenih dlačica.