Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Mater
Novi filmovi u bioskopima: Mater
Novi filmovi u bioskopima: Mater

Novi filmovi u bioskopima: Mater

Posle online premijere, debitantski film Jureta Pavlovića „Mater“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 15. aprila 2021.

Autor kratkometražnog filma „Piknik“, kojim je osvojio nagradu Evropske filmske akademije 2015. godine, snimio je intimni portret kompleksnih odnosa između majke i ćerke koji broji svoje poslednje sate.

Iz Nemačke gde živi i radi, Jasna se vraća kući, u kojoj je odrasla, da bi brinula o bolesnoj majci koja je na samrti.

Nije joj trebalo puno da ponovo snažno oseti kako je ta sredina zatvara i guši. Njena tvrdoglava i manipulativna majka koja joj se suprotstavlja u svakom momentu te dane joj čini još težim. Jasna u kuću poziva rođake, prijatelje i negovatelje, „sve koje zna“, kako bi svoj boravak učinila iole podnošljivim.

Umesto toga, shvata da mora sama da se izbori sa spletom majčinih zamerki, koje sežu čak i u detinjstvo, nadajući se da će na kraju ipak naći svoj prividni unutrašnji mir.

Film „Mater“ je provokativan i iskren film, a sadrži promišljanje o gubitku, oproštaju i boli.

Originalni naziv filma: Mater. Početak prikazivanja filma: 15. april 2021. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: Hrvatska / 2019. Žanr: drama. Uloge: Dana Lorenci, Ivana Miličević, Vera Zima, Neva Rošić. Reditelj: Jure Pavlović.

 

(danubeogradu.rs)