Naslovna » Izlasci » Sport » Trofej Beograda 2021 u boksu i u FPV trci dronova za vikend
Trofej Beograda u boksu i u FPV trci dronova za vikend (foto: Pixabay)
Trofej Beograda u boksu i u FPV trci dronova za vikend (foto: Pixabay)

Trofej Beograda 2021 u boksu i u FPV trci dronova za vikend

Dva sportska takmičenja pod nazivom Trofej Beograda 2021 – u boksu i trci dronova – biće održana u subotu i nedelju, 10. i 11. aprila 2021.

Trofej Beograda u boksu

Trofej Beograda u boksu organizovaće Bokserski savez Beograda u subotu, 10. aprila 2021. od 12.00.

Iz Sekretarijata za sport i omladinu najavljeno je da će učestvovati petnaestak klubova i pedesetak prijavljenih takmičara.

Obezbeđeni su pehari i medalje za najbolje takmičare, kao i za osvajača takmičenja Trofej Beograda za 2021. godinu. Takmičenje će se odvijati bez prisustva publike, u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.

FPV trka – Trofej Beograda u trci dronova

U nedelju, 11. aprila 2021, održaće se FPV trka – Trofej Beograda 2021 u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Beograda i RC Dron Srbija. Manifestacija počinje u 9.00 na Sportskom aerodromu „Lisičji jarak“.

Kvalifikacione runde počinju u 10.30, nokaut faza u 14.30, a finalne trke u 17.00.

Očekuje se da će učestvovati više od 30 takmičara iz klubova RC Dron, SUVS Soko , KVS Košava, AK Galeb, AKAS, Arčibald i drugi.

FPV (First Person View) je stil letenja koji se zasniva na kontroli dronom, najčešće quadcopterom, putem daljinskog upravljača i posebno dizajniranih FPV vizira sa direktnim linkom prema kameri koja se nalazi na prednjoj strani frejma drona. Ovim načinom veze, pilot može da utiče na kretanje drona sa minimalnim kašnjenjem i maksimalnom kontrolom.

(danubeogradu.rs)