Naslovna » Izlasci » Festivali » 16. FIST: Usta na usta
16. FIST: Usta na usta (detalj sa vizuala)
16. FIST: Usta na usta (detalj sa vizuala)

16. FIST: Usta na usta

Pod sloganom „Usta na usta“ 16. izdanje Festivala internaciolnog studentskog teatra – FIST biće održano od 21. do 25. maja 2021, a tu je i FISTić 6.

Organizatori sa Fakulteta dramskih umetnosti imaju za cilj da naglase značaj borbe i nastoje da podsete na njenu važnost, kao i da podstaknu želju za borbom.

Pitanje klimatskih promena i ekološke svesti je važno za ukupno društvo i sliku budućnosti globalne zajednice. Klimatska kriza koja je započeta i koja će se nastaviti u narednih nekoliko decenija može biti umanjena, između ostalog, i podizanjem svesti o ovom problemu u čitavom društvu. Problemski, programski i produkciono 16. FIST biće održan u skladu sa konceptom zelene transformacije.

Tokom 2020. godine svet u kome živimo se veoma promenio, sa direktnim uticajem na kulturu, a samim tim i na pozorišnu umetnost. Ograničenja koja su uvedena u svim zemljama sveta zbog korona virusa, na poseban način su pogodila pozorišnu umetnost, naglašavaju organizatori.

Glavni program ovogodišnjeg festivala činiće video stream 12 predstava studenata i studentkinja dramskih umetnosti iz Poljske, Italije, Hrvatske, Japana, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Češke, Austrije, kao i dve predstave FIST produkcije iz Srbije.

„Borimo se za želje, snove, sreću, vrednosti i slobodu. Da se naš glas čuje. Za vazduh koji dišemo. Da ispravimo nepravde. Za naš dom – našu planetu. Za budućnost. Za nas“, dodaje se u saopštenju.

Više informacija potražite na ovom linku.

16. FIST: Usta na usta - program

FISTić 6: Ala je lep ovaj svet

FISTić predstavlja platformu za razmenu ideja, iskustava i znanja iz oblasti teatra za decu i mlade kroz umrežavanje pozorišnih profesionalaca i studenata.

Ovogodišnje izdanje FISTić festivala izvodiće se pod sloganom „Ala je lep ovaj svet“.

Od 22. do 25. maja 2021. na repertoaru ove manifestacije su predstave iz Bugarske, Nemačke, Rusije i, naravno, FISTić produkcija! Live stream za sve predstave biće dostupan na Facebook stranici festivala.

FISTić festival 2021

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.