Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč izabran za najpoželjniju destinaciju
Beč - najpoželjnija destinacija 2021. (foto: © Wien Tourismus / Peter Rigaud)
Beč - najpoželjnija destinacija 2021. (foto: © Wien Tourismus / Peter Rigaud)

Beč izabran za najpoželjniju destinaciju

Međunarodna mreža za organizaciju luksuznih putovanja „Traveller Made“ proglasila je Beč za najpoželjniju destinaciju za 2021. godinu.

U trci za titulu „Most Desired Preferred Destination“ Beč je odneo pobedu protiv Ciriha, Japana, Novog Zelanda, Koreje i Australije.

„Traveller Made“ je vodeća mreža u oblasti luksuznih putovanja koja obuhvata 71 zemlju, 450 agencija i 3.500 takozvanih „Luxury Travel Designers“. Turistička organizacija Beča je član mreže od 2019. godine i ima savetodavnu ulogu u pogledu destinacija, ideja i kontakata.

Osvajanje nagrade potvrđuje da Beč nudi sve što luksuzno putovanje zahteva: ekskluzivnost, jedinstvenost i visoki kvalitet u svim oblastima. Pored ponude u gradu aktivno angažovanje Bečke turističke organizacije za vreme pandemije bilo je presudno za pobedu.

Foto: © Wien Tourismus / Paul Bauer
Foto: © Wien Tourismus / Paul Bauer

Turistička organizacija Beča se od 2017. godine aktivno zalaže za etabliranje Beča kao luksuznog odredišta. U luksuzne turiste se ubrajaju pojedinci sa imovinom čija neto vrednost iznosi preko 30 miliona dolara („Ultra High Net Worth Individuals“) i preko jednog miliona dolara („High Net Worth Individuals“). Turistička organizacija Beča pomoću ciljanih marketinških mera gradi kontakte sa takozvanim „čuvarima kapija“, dok bečke kompanije u luksuznom sektoru podržava u ostvarivanju kontakta sa svojom ciljnom grupom.

– Izbor za najpoželjniju luksuznu destinaciju u 2021. godini je velika čast i važan signal za ciljnu grupu luksuznih turista koji su zbog stvaranja vrednosti od strateškog značaja za čitavu destinaciju – izjavio je Norbert Ketner, direktor Bečke turističke organizacije. (EuroComm)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.