Naslovna » Izlasci » Pozorište » Kamerna scena „Studio“ – repertoar za maj 2021.
Scena Studio: Porodične priče
Scena Studio: Porodične priče

Kamerna scena „Studio“ – repertoar za maj 2021.

Nova kamerna scena za mladu publiku „Studio“ (Kneginje Zorke 11b), otvorena je krajem prošlog meseca, a već u maju nas očekuje raznovrstan repertoar.

Na programu su profesionalne pozorišne predstave, ali i predstave, koje izvode mladi, neafirmisani glumci.

Publika će moći da pogleda „Porodične priče“, monodramu „Liza With A Z“, „Kulturociklin“, „Pušenje je štetno po zdravlje“ i „Je l’ imaš gram?“, dok će u Domu omladine Beograda, Studio Centar obeležiti petnaest godina rada predstavom „The Wall“.

Kamerna scena Studio – maj 2021.

Scena Studio: Je l' imaš gram?
Scena Studio: Je l’ imaš gram?

Petak, 14. maj 2021. (20.00)
Porodične priče
Po tekstu Biljane Srbljanović
Režija: Dragana Đedović
Igraju: Nemanja Bajić, Isidora Građanin, Đorđe Kreća, Milica Filić
Produkcija: Pozorište „Slavija”
Cena ulaznice: 700 RSD

Glavni akteri ove tragikomedije su četvoro dece koja bekstvo i spas od svakodnevnih problema nalaze na svom igralištu, gde se igraju raznih porodica koje su prikaz izopačenosti društva i sredine koja nas okružuje. U svakoj od tih porodica odnos roditelj/dete potpuno je poremećen. Nasilje, bunt, ogorčenost, odsutnost, revolucija i neshvaćenost samo su neke od tema koje nas prate kroz sve ove priče. Glavno i najveće pitanje koje ova predstava postavlja jeste: „Da li mlad i obrazovan čovek ima čemu da se nada na ovim prostorima ili da jedini spas kao po nekoj već poznatoj formuli traži u odlasku?“

Subota, 22. maj 2021. (20.00)
Liza With A Z
Kaberetska monodrama o životu Lajze Mineli
Autorski projekat Tamare Milojković
Produkcija: Studio Centar
Cena ulaznice: 500 RSD

Priča oslikava stvarnost o odnosima slavne porodice, ali samo jednog govornika na sceni, čuvenu Lajzu Mineli, ćerku Džudi Garland. Ona traga za svojim identitetom, dok na kabaretskoj stolici pred jednim prijateljem govori svoju ispovest, svoju istinu publici. Noseći se sa majčinim nerazumnim ponašanjem, uz muziku i ples pronalazi slobodu, uz alkohol – mamine stope, iako je donela odluku da će joj životni put otići u kontra smeru.

Četvrtak, 27. maj 2021. (20.00), i petak, 28. maj 2021. (20.00)
Je l’ imaš gram?
Pomotivima knjige „Pitaj Alisu: Dnevnik jedne narkomanke”
Režija: Vasilije Krstić, Nađa Marjanović
Scenski pokret: Jovana Ikonić
Igraju polaznici Studio Centra
Produkcija: Angažman Fest / Studio Centar
Cena ulaznice: 500 RSD

Specifična i nesvakidašnja predstava, rađena po motivima knjige „Pitaj Alisu: Dnevnik jedne narkomanke”, govori o problemima zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kod mladih. Međutim, droga više nije problem nepoznatih i nesnađenih ljudi u mračnim haustorima. Akteri ove teške predstave pokušaće da daju odgovore na mnogobrojna pitanja koja nisu vezana isključivo za drogu – već i za živote mladih danas u širem smislu. Igrajući u malom i intimnom prostoru, glumci stvaraju atmosferu gde publika postaje ne samo svedok, već i njihov saučesnik.

Subota, 29. maj 2021. (20.00)
Kulturociklin
Gostovanje trupe „Kulturociklin” – Kruševac
Tekst i režija: Sandra Maksimović
Cena ulaznice: 300 RSD

Projekat „Kulturociklin“ bavi se preispitivanjem pada kulturoloških vrednosti u svim aspektima društvenog života i posledicama koje isti ima na mlade. Predstava i radionice ovog projekta svojevrsno su putovanje od distance i izolacije, do traganja za zajednicom – podvlačeći značaj brige, odgovornosti, dostojanstva, etičke i ekološke svesti. „Kulturociklin 2m”, ovu temu proširuje na kulturu ljudskih prava, kao i na kulturu mentalnog i emocionalnog zdravlja u trenucima krize. Predstava je namenjena mladima uzrasta od petog razreda osnovne škole i starije.

Nedelja, 30. maj 2021. (20.00)
Pušenje je štetno po zdravlje
Monodrama po motivima monodrame A. P. Čehova „O štetnosti duvana”
Adaptacija i režija: Ognjen Drenjanin
Igra: Nemanja Cerovac
Produkcija: „Žaoka”, Beograd
Cena ulaznice: 500 RSD

Rađen po motivima teksta A. P. Čehova "O štetnosti duvana", ovaj komad na satiričan način govori o propasti života jednog mladog čoveka, koji nema hrabrosti da se suoči sa svojim problemom i posegne za promenama koje bi mogle da ga izbave iz opšteg užasa u kom se nalazi.

Dom omladine Beograda

Utorak, 25. maj 2021. (20.00)
15 godina Studio Centra: The Wall
Generacijska priča, rađena po motivima istoimenog albuma grupe Pink Floyd
Koncept i režija: Nenad Radović
Asistent režije: Nemanja Stanković
Dizajn: Ana Stefanović
Muzika zasnovana na albumu The Wall, grupe Pink Floyd

Svoj 15. fođendan, Studio Centar će proslaviti premijerom pozorišnog performansa „The Wall“, koji je inspirisan istoimenim albumom grupe Pink Floyd. Ovaj pozorišni performans, u kojem učestvuje više od 20 polaznika Studio Centra najrazličitijih uzrasta, govori o nemogućnosti zdravog i slobodnog odrastanja u okruženju koje je postalo bolesno i robotizovano, usled globalne degradacije sistema vrednosti koji smo poznavali. Kako ostati svoj, a prilagoditi se vremenu u kojem živiš?

Rezervacija ulaznica za predstave koje se izvode na kamernoj sceni „Studio” isključivo putem e-maila: studiocentar@gmail.com. Rezervacija i prodaja ulaznica za predstavu „The Wall” u Domu omladine Beograda putem portala www.tickets.rs. Sve predstave se izvode uz poštovanje svih epidemioloških mera. Nošenje zaštitne maske za lice, tokom boravka u prostorijama Studio Centra je obavezno.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.