Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi 2021“: Drugo izvlačenje u subotu, 22. maja
Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi 2021"
Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi 2021"

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi 2021“: Drugo izvlačenje u subotu, 22. maja

Drugo izvlačenje u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2021“ je 22. maja od 18.00, uz direktan prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije.

Nagradna igra se organizuje u dva kruga, prolećnom i jesenjim, sa ukupno 12 izvlačenja nagrada.

Nagradni fond veći je nego u prethodnom ciklusu. U dva kruga nagradne igre građane očekuje čak 16 stanova u Beogradu – 14 stanova u naselju Zemunske kapije i dva stana u Beogradu na vodi – kao i 60 automobila „fijat 500 L“.

U drugom izvlačenju, u subotu, 22. maja 2021. od 18.00, biće podeljeno pet fijata i stan u naselju Zemunske kapije.

Bitno je napomenuti da će koverte poslate za prolećni krug ostati u konkurenciji za nagrade i u jesenjim izvlačenjima, a građani će moći da šalju koverte i u periodu između dva kruga.

U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Srbije, a podršku pruža NALED, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara. Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti.

Na poleđini koverte, gde se ona otvara, neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani kao adresu dovoljno napisati „Uzmi račun i pobedi 2021“.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani Republike Srbije.

Do sada je stiglo više od 1,7 miliona koverti.

Sve informacije o nagradnoj igri građani mogu pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs, a na raspolaganju je i kontakt centar putem imejla kontakt@uzmiracun.rs za sva dodatna pitanja i podršku.

Uzmi račun i pobedi – takmičenje gradova i opština

Građanima je ostalo još sedam dana da svojim glasovima izaberu projekte u koje će devet pobedničkih gradova i opština, najaktivnijih u slanju fiskalnih računa i slipova, uložiti osvojeni fond od 180.000 evra.

Građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Srbobrana, Kule, Bačke Palanke, Pančeva, Savskog venca, Vranja i Vrbasa poslali su najveći broj koverata po glavi stanovnika tokom prethodnog ciklusa nagradne igre.

Oni sada imaju priliku i da odluče, zajedno s drugim građanima Srbije, koji će projekat oplemeniti život u njihovoj lokalnoj zajednici.

Glasanje traje do 28. maja na nacionalnom portalu uzmiracun.rs i dosad je stiglo već 35.000 glasova.

Svaka od lokalnih samouprava ponudila je po tri predloga i tim projektnim idejama moguće je dodeliti jedan, dva ili tri glasa, a za projekte jedne lokalne samouprave može da se glasa samo jednom.

Najviše projekata usmereno je na izgradnju ili rekonstrukciju sportskih terena i dečjih igrališta, slede predlozi za ulaganje u opremanje vrtića i domova zdravlja, kao i za uređenje parkova i trgova.

Najveći broj glasova dosad je prikupio jedan od projekata u Kuli (rekonstrukcija vrtića „Čuvari osmeha“ u Sivcu), slede projekti u Pančevu – adaptacija igrališta u okviru Sportsko-rekreativnog centra „Mladost“, i Blacu – adaptacija zgrade Akademije strukovnih studija.

U takmičenju gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“ učestvovala je 181 lokalna samouprava, koje su podeljene u kategorije malih, srednjih i velikih prema broju stanovnika, dok je broj poslatih računa i slipova ponderisan prosečnom zaradom, kako bi svi imali jednake šanse da pobede.

Najbolji rezultat u takmičenju ostvario je grad Vranje, čiji je svaki građanin u proseku poslao više od pet koverata. Stanovnici Savskog venca i Blaca imali su prosek od oko četiri koverte.

Posmatrano u apsolutnim iznosima, najveći broj koverata pristigao je iz najvećih gradova: Beograda (3.494.645), Novog Sada (979.912), Niša (416.885), Pančeva (338.825) i Vranja (316.843). U čak 132 opštine u proseku je svaki stanovnik poslao po jednu kovertu.

Tokom dva kruga nagradne igre, koji su trajali ukupno od 15. novembra do 27. februara, poslato je više od 11,7 miliona koverata, odnosno 117 miliona fiskalnih računa i slipova (potvrda o bezgotovinskom plaćanju).

Na osnovu analize izvučenih koverti, procenjuje se da ukupna vrednost poslatih računa iznosi 75,9 milijardi dinara, od čega se po osnovu PDV-a u budžet slilo 100 miliona evra.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.