Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Testiranje na COVID-19 na aerodromu u Beču
Testiranje na COVID-19 na aerodromu u Beču (foto: © Flughafen Wien AG)
Testiranje na COVID-19 na aerodromu u Beču (foto: © Flughafen Wien AG)

Testiranje na COVID-19 na aerodromu u Beču

Testiranje na COVID-19 na aerodromu u Beču sada je jeftinije, pa je cena PCR testa za odrasle snižena za 30 odsto i iznosi 69 evra.

Uprava Aerodroma Beč odlučila je da ovim potezom olakša putnicima pred početak letnje turističke sezone. Pogodnost za porodice jeste da isti test za decu do 18 godina starosti košta 49 evra.

Antigensko testiranje na virus korona sprovodi se po ceni od 25 evra za odrasle i 15 evra za maloletna lica. Testiranje se vrši u medicinskom centru u zgradi Office Park 3 na bečkom aerodromu. Rezultati su dostupni brzo i u skladu su sa svim međunarodnim odredbama za ulazak u inostrane zemlje.

Testiranje se vrši svakog dana od 7.00 do 19.00. Prijava nije potrebna, a čekanja su minimalna.

Rezultati antigenskog testa su dostupni za pola sata, dok se na rezultate PCR testa mora čekati nekoliko sati, a najkasnije do narednog dana. Rezultat u vidu lekarske potvrde izdaje se na nemačkom i engleskom jeziku.

Medicinski centar bečkog aerodroma pored testiranja na koronavirus nudi različite usluge u oblasti opšte medicine, interne medicine, ortopedije, dermatologije i drugih medicinskih grana. Centar je opremljen svim neophodnim uređajima i najmodernijom informacionom tehnologijom. Može se izvršiti zakazivanje termina, ali nije neophodno. (EuroComm)