Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Bečka opera objavila repertoar za 2021/22.
Bečka opera (foto: © WienTourismus / Christian Stemper / Paul Bauer)
Bečka opera (foto: © WienTourismus / Christian Stemper / Paul Bauer)

Bečka opera objavila repertoar za 2021/22.

Bečka opera je objavila repertoar za sezonu 2021/22. U predstojećoj sezoni je planirano pet premijera u produkciji Bečke opere.

Planirana je i premijera u okviru gostovanja opere iz Monte Karla. Publika će osim toga imati priliku da vidi jednu dečiju operu i tri baletske premijere.

„Izabrali smo dela koja smatram pravim dostignućima u istoriji opere“, objašnjava Bogdan Roščić, direktor Bečke opere i dodaje: „Ono što je svim delima zajedničko jeste da nakon njihovog izvođenja svet više nije izgledao kao pre toga“.

Premijere Bečke opere u narednoj sezoni su „Seviljski berberin“, „Don Đovani“, „Vocek“, „Tristan i Izolda“ i „Orfej“. U okviru „Rosini manije“ biće izvedeni „Turčin u Italiji“, „Pepeljuga“ i „Rosini gala“. Tom prilikom svoj debi u Bečkoj operi će ostvariti mecosopran Ćećilija Bartoli.

Pandemija je ostavila svoj trag, ali je Bečka opera uspela da smanji gubitke. U skladu sa aktuelnim merama broj mesta i dalje mora biti ograničen na maksimalno 1.100 gledalaca.

Cene karata neće biti povišene, ali će za određena mesta cene biti prilagođene. Karte za neka mesta će biti povoljnije, a za druga skuplje. Starosna granica za dečije karte koje koštaju 15 evra biće povećana na 16 godina.

„Kada je budžet u pitanju polazimo od toga da će se Operski bal u 2022. održati. Bilo bi strašno da se još jednom otkaže“, izjavio je Roščić.

Bečka opera – repertoar za sezonu 2021/22. – engleski

(EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.