Naslovna » Izlasci » Sport » Belgrade Grand prix Woman Tour 2021
Biciklistička trka Belgrade Grand prix Woman Tour 2021 (foto: Pixabay)
Biciklistička trka Belgrade Grand prix Woman Tour 2021 (foto: Pixabay)

Belgrade Grand prix Woman Tour 2021

U Beogradu će se 12. i 13. juna održati Belgrade Grand prix Woman Tour 2021 – prva biciklistička UCI trka za žene u drugoj kategoriji.

Na programu su tri trke u dva takmičarska dana. Prvog dana vozi se na Ušću, četiri pa 92 kilometra, a drugog dana po ulicama Beograda u dužini od 102,4 km.

Prijavljeno je čak 12 stranih ekipa, što se u vremenu pandemije ravna sa najvećim svetskim trkama.

Boje Srbije braniće reprezentacija Srbije i regionalni mix tim Zvezdara, a među njima su Jelena Erić, Jana Jolović, Maja Savić, Marijana Urošević, Valentina Nestorović i druge.

Trke se održavaju pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, u organizaciji Biciklističkog saveza Beograda.

U nedelju, 13. juna, od 9.00 do 13.00, tokom održavanja biciklističke trke Belgrade Grand prix Woman Tour 2021, vozila sa linije br. 6A će saobraćati na trasi: Dubrovačka – Cara Dušana (Žorža Klemansoa, Dunavska u smeru ka Dorćolu) – Džordža Vašingtona – 27. marta – Kraljice Marije (Ruzveltova u smeru Dorćolu) i dalje Bulevarom kralja Aleksandra do terminusa „Ustanička“.

Tramvajska linija broj 7 će saobraćati sa Novog Beograda u oba smera Bulevarom kralja Aleksandra, Ruzveltovom, Mije Kovačevića do terminusa „Omladinski stadion“.

Tramvajska linija broj 10 se pojačava, osim u nedelju, 13. juna, od 9.00 do 13.00, kada se vozila sa ove linije preusmeravaju na druge linije.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.