Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Leto 2021: Sajmovi umetnosti u Beču
Sajmovi umetnosti u Beču (foto: © Galerie Crone, Wien, Berlin / B. Borchardt)
Sajmovi umetnosti u Beču (foto: © Galerie Crone, Wien, Berlin / B. Borchardt)

Leto 2021: Sajmovi umetnosti u Beču

Popularni i tradicionalni sajmovi umetnosti će biti aktuelni tokom leta 2021. u Beču: Spark Art Fair, Art Austria 2021, wikam…

Međunarodni sajam savremene umetnosti „Spark Art Fair“ biće održan u hali Marks od 24. do 27. juna 2021. godine.

Direktor sajma Renger fan den Hojvel zastupa koncept samostalne prezentacije. Svaka galerija koja učestvuje na sajmu imaće samo jednog predstavnika. Dodatno će biti organizovane tri tematske sekcije digitalna umetnost, moderna posleratna umetnost i međunarodna istaknuta umetnost.

Organizator art-port GmbH predstaviće od 17. do 20. juna 2021. godine sajam „Art Austria 2021„. U Muzejskoj četvrti, na otvorenom ispod šatora, u Ovalnoj hali i Areni21, 40 izabranih umetnika izložiće 1.000 ostvarenja počevši od klasične Moderne, pa sve do savremene umetnosti.

Izložba skulptura će zaokružiti program sajma. Art Austria će se ubuduće održavati dva puta godišnje, u junu i u oktobru.

Tradicionalni sajam umetnosti i antikviteta „wikam“ koji postoji već 40 godina vraća se od 5. do 13. juna u drugačijem formatu. Slike i skulpture austrijskih umetnika 20. i 21. veka će biti predstavljene u palati Ferstel zajedno sa dragocenim nakitom i vrednim nameštajem.

Svi sajmovi umetnosti će biti održani uz poštovanje aktuelnih mera u Beču za suzbijanje virusa korona. (EuroComm)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.