Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Muzikom kroz muzej: Koncert sastava Duo Guarnieri Saracino
Istorijski muzej Srbije: Muzikom kroz muzej
Istorijski muzej Srbije: Muzikom kroz muzej

Muzikom kroz muzej: Koncert sastava Duo Guarnieri Saracino

U subotu, 26. juna 2021. od 19.00, biće održan završni koncert prve sezone besplatnih online koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Istorijski muzej Srbije (IMS) i udruženje „Unica Art“ organizovaće nastup sastava Duo Guarnieri Saracino, koji čine gosti iz Italije violinistkinja Tania Kamargo Guarnieri i marimbista Andrea Saracino.

Zainteresovani građani će biti u prilici da prate koncert na YouTube kanalu ili Facebook strani IMS-a.

Na programu su dela, koja su komponovali Nebojša Živković, Nikolo Paganini, Marsel Turnier, Erik Samit, Mocart Kamargo Guarnieri i Astor Pijacola.

Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.DuB - vinjeta: Online program

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o početku druge sezone ciklusa, kao i o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Snimke koncerata, koji su realizovani u prethodnom periodu zainteresovani građani mogu da pronađu na YouTube kanalu IMS. (danubeogradu.rs)