Naslovna » Izlasci » Festivali » VI Međunarodni festival dečje dramske igre – Glumijada
Međunarodni festival dečje dramske igre - Glumijada (foto: Pixabay)
Međunarodni festival dečje dramske igre - Glumijada (foto: Pixabay)

VI Međunarodni festival dečje dramske igre – Glumijada

Šesti Međunarodni festival dečje dramske igre – Glumijada biće održan od 11. do 13. juna 2021. od 11.00 do 20.00, u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Na manifestaciji Glumijada 2021, u Takovskoj 8, predstaviće se polaznici deset škola glume iz Srbije i regiona, koje pohađaju deca uzrasta od četiri do 19 godina.

Oni će izvesti predstave „Pidžama za šestoro“, „Tri praseta na više načina i sa puno začina“, „Deca Pavlove ulice“, „Mali princ“, „Stilske igre i bonton“, „Devojčica sa šibicama“, „Lepotica i zverka“, „Skrovišta slobodišta“, „Red Hat“ i druge.

Festival, koji organizuje DKCB u saradnji sa Udruženjem građana „Moja scena“, otvoriće mladi glumac Vladimir Kovačević u petak, 11. juna (17.00).

U okviru festivala, pored pozorišnih predstava, održaće se lutkarske, muzičke i literarne radionice za decu, kao i radionice za pedagoge kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije po metodologiji projekta „Mlado pozorište u pokretu“ (Young theatre on the move).ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Radionicu kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije vodiće Teodora Munteanu – baletska solistkinja i pedagog iz Dečje komične opere Bukurešt i Ivana Tabori Obradović – urednica scenskih programa u DKCB, Dragana Stanisavljević – baletski pedagog Baletskog studija DKCB, glumac i reditelj Pol Leonard Marej i glumica Tijana Kesić Stamenković.

Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih.

Ulaz za predstave je slobodan, kao i za kreativne radionice, s tim što je za učešće u radionicama potrebna prijava preko sajta www.glumijada.com.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.