Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Popfest u Beču
Popfest u Beču (foto: Patrick Wally)
Popfest u Beču (foto: Patrick Wally)

Popfest u Beču

Ovogodišnji 12. Popfest će se održati u Beču od 22. do 25. jula. Posetioci festivala će imati priliku da dožive 40 nastupa uživo uz slobodan ulaz.

Nastupi od 22. do 24. jula će biti organizovani na otvorenom u Areni Beč, dok će se završni koncerti, u nedelju 25. jula, kao i ranijih godina održati na trgu Karlsplac.

Ove godine će Popfest biti u znaku umetničke doslednosti, raznolikosti i feminizma. Program festivala će objediniti poznate izvođače i imena u usponu austrijske rep scene kao što su Yugo, Dacid Go8lin, Eli Preiss, Slav, T-Ser i Kid Pex sa različitim pravcima pop muzike poput Mavi Phoenix, Buntspecht, Elektro Guzzi, Pauls Jets i Alicia Edelweiss i mešavinom različitih žanrova uz Schirenc plays Pungent Stench, Fuckhead i Gebenedeit.

Kuratori festivala su EsRap i Fuzzman.

„Važni su nam stav, različitost, ljubav i pravo da svako bude ono što želi. To je ono što zastupa pop muzika: sasvim normalnu radikalnost koja u svom izrazu može i sme i da boli“, objašnjavaju kuratori sastav izvođača na Popfestu 2021.

„U Areni Beč će posetioci moći da se zabave i dožive koncerte na bezbedan način kada je virus korona u pitanju. Sve Bečlije treba da imaju pristup umetnosti i kulturi, jer nas to čini solidarnima i jakima. Zahvaljujem se organizacionom timu koji je uspeo da dovede ovoliko uzbudljivih izvođača, uprkos posebnim uslovima“, izjavila je Veronika Kaup-Hasler, članica gradskog veća zadužena za kulturu.

Informacije o programu, uslovima prisustvovanja koncertima i aktuelnim merama za suzbijanje širenja virusa korona možete pogledati ovde. (EuroComm)