Naslovna » Izlasci » Sport » 50. biciklistička trka na Ušću „Olimpijske nade – Trofej Beograda“
Biciklistička trka "Olimpijske nade - Trofej Beograda" (foto: Pixabay)
Biciklistička trka "Olimpijske nade - Trofej Beograda" (foto: Pixabay)

50. biciklistička trka na Ušću „Olimpijske nade – Trofej Beograda“

Međunarodna juniorska biciklistička trka Olimpijske nade – Trofej Beograda „Milan Panić“, ovog vikenda održava se po 50. put.

U organizaciji Biciklističkog saveza Beograda, trka će 7. i 8. avgusta 2021. okupiti najbolje juniore iz regiona.

Tokom održavanja trke, sutra od 8.00 do 19.15 i prekosutra od 8.00 do 13.30 doći će do promena u radu pojedinih linija javnog prevoza.

Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Džona Kenedija, u smeru ka Zemunu, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom Džona Kenedija. U suprotnom smeru, vozila navedenih linija će na delu od Ulice trešnjinog cveta do Brankovog mosta saobraćati Ulicom trešnjinog cveta i Bulevarom Mihajla Pupina.

Vozila sa linija 27E i 35 će se, u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“.

Na liniji javnog prevoza 60L vozila će u vreme održavanja manifestacije saobraćati izmenjenom trasom i to u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije 60, odnosno saobraćaće ulicama Sajmište, Brankov most i dalje redovno.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz. (danubeogradu.rs)