Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Bečka nedelja dizajna 2021.
Polnisches Institut Wien - Menschen in der Porzellanfabrik (foto: Arkadiusz Szwed-B. Grzeskowiak, Vienna Design Week)
Polnisches Institut Wien - Menschen in der Porzellanfabrik (foto: Arkadiusz Szwed-B. Grzeskowiak, Vienna Design Week)

Bečka nedelja dizajna 2021.

Šta sve može da bude dizajn uskoro će pokazati čuvena Bečka nedelja dizajna, koja se održava od 24. septembra do 3. oktobra 2021. godine.

Svake godine „Vienna Design Week“ Beč učini centrom dizajna. U saradnji sa bečkim muzejima, proizvodnim preduzećima i domaćim dizajnerima festival nudi različite mogućnosti da dizajn kao temu približi publici: putem manifestacija, izložbi, instalacija, vođenja i radionica.

Fokus ovogodišnjeg festivala biće na stvaralačkim sposobnostima lokalne dizajnerske scene, bogatim proizvodnim dizajnom, dizajnom nameštaja pa sve do grafičkog i socijalnog dizajna.

Svake godine festival se održava u nekoj drugoj bečkoj opštini, ove godine, na redu je 20. okrug Brigitenau a moto 15. po redu festivala je: „All eyes on Brigitte, now!“.

Vienna Design Week predstaviće proizvodne procese dizajna i zanatstva. Razgledanje studija i proizvodnih pogona važan su deo festivala. Takođe, fokus će biti i na odeljku „Urban Food & Design“.

Svake godine na festivalu se predstavi i gostujuća zemlja, ove godine će Evropska unija kao projekat biti centar festivala.

Detaljan program pogledajte OVDE. (EuroComm)