Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival zemunskih čamaca i kajaka 2021
Festival zemunskih čamaca i kajaka 2021
Festival zemunskih čamaca i kajaka 2021

Festival zemunskih čamaca i kajaka 2021

Tradicionalna letnja manifestacija Festival zemunskih čamaca i kajaka održaće se od 20. do 22. avgusta 2021. na Zemunskom keju.

Organizator ove manifestacije je Kajak-kanu klub Zemun, koji već 75 godina u duhu tradicije vezuje sve generacije Zemunaca za reku i čamce.

Prvog dana festivala biće organizovana priprema riblje čorbe na samoj obali Dunava, na terasi Kluba Radecki. U prelepom prirodnom ambijentu i domaćinskoj atmosferi, posetioci će imati priliku da uživaju u najlepšoj čorbi koju zemunski alasi prave od sveže rečne ribe.

U skolpu manifestacije Festival zemunskih čamaca i kajaka, u subotu, 21. avgusta od 10.00, biće održana i regata Kajak-kanu kluba Zemun. Regata se odvija na potezu od Kluba Radecki do Kajak-kanu kluba Zemun (Kej oslobođenja 73), na deonici dužine 500 metara. Očekuje se učešće 300 takmičara iz 15 klubova, a za najbolje su obezbeđene medalje i pehari.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Tokom festivala biće organizovane trke u kajakaškim čamcima, a posetioci će moći da uživaju i u izložbi čamaca i ostalih predmeta koji se koriste za veslanje, a koji će biti izloženi na šetalištu na Keju.

Zatvaranje festivala biće u nedelju, 22. avgusta od 18.00 u bašti „Jedro bara“ na Keju oslobođenja.

Zemun sa svojim izlazom na Dunav je već tradicionalno grad čamdžija i alasa, a Kajak-kanu klub Zemun, kao jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Beogradu, mesto okupljanja veslača i zaljubljenika u reku.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda i doprinosi turističkoj atraktivnosti Beograda, kao metropole na Dunavu. (danubeogradu.rs)