Naslovna » Izlasci » Festivali » Petodnevni festival Hali Gali u Beogradu
Petodnevni festival Hali Gali u Beogradu
Petodnevni festival Hali Gali u Beogradu

Petodnevni festival Hali Gali u Beogradu

Beogradski muzički festival Hali Gali biće održan pod sloganom „Tutti Frutti“ na nekoliko lokacija u prestonici od 25. do 29. avgusta 2021.

Četvrto izdanje festivala odigravaće se u Dragstoru, Muzeju Jugoslavije, Zaokretu i Kuli u Cetinjskoj ulici.

Krilatica „Tutti Fruti“ aludira na raznovrstan program kojim će se okupirati različiti prostori tokom poslednje nedelje avgusta. Organizatori festivala Hali Gali nude najšareniji program do sada, pa će tako nastupiti tridesetak izvođača.

U sredu, 25. avgusta, festival će otvoriti najveća ruska lajv atrakcija 21. veka – Shortparis! Momci iz Sankt Peterburga, poznati po svom umetničkom pristupu elektronskoj muzici, atraktivnom scenskom nastupu i po otkačenim i šokantnim spotovima nastupiće u klubu Dragstor, uz podršku bendova Boris Milić i Св. Псета, repera Jana Daska i DJ Mateja Rusmira.

U četvrtak i petak povorka se seli u Zaokret gde prvog dana nastupaju Niko Nikolić, Igor Božanić, Milf Magnet, Lon i J Rockers, a drugog, u petak – Stroberiz, Iva Lorens, Tam i Cuban Chamber of Commerce.

U subotu u Zaokretu će DJ set imati i kreator ovogodišnjeg vizuelnog identiteta festivala – Andria.

Subota, 28. avgust, rezervisana je i za najveću žurku u okviru petodnevnog spektakla, te će u Dragstoru žurka biti podeljena na dve bine, a izvođači Repetitor, Gazorpazorp, Roza, Auf Wiedersehen, Proto tip, Andreja, subotički Ana Never, makedonski Blackstate, kolektivi Zicer Inc, B.R.O. i Trap koliba, kao i DJ-evi Do the Math, AmHi i Ubica obećavaju nezaboravno veče do ranih jutarnjih sati.

Festival će biti zatvoren u nedelju, nastupima bendova Vizelj, Koikoi i Tipon na letnjoj bini Muzeja Jugoslavije u okviru njhovog letnjeg serijala „Leto u MuzeYu“. Više na OVOM LINKU.

Festival Hali Gali – program

Hali Gali - program

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.