Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Centar „Desanka Đorđević“: Projekat „Vremeplov“
Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov"
Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov"

Centar „Desanka Đorđević“: Projekat „Vremeplov“

Centar za očuvanje tradicionalne kulture „Desanka Đorđević“ predstavio je meštanima naselja Žarkovo, projekat „Vremeplov“, 22. avgusta 2021.

Članovi Centra su neumorno pripremali narod koji je želeo da se bar na trenutak vrati u prošlost i obuče narodnu nošnju.

Projekat, koji je sufinansirala Gradska opština Čukarica, osmišljen je kao let u neka davna, skoro zaboravljena vremena, gde bi se ljudi slobodno kretali u narodnoj nošnji svakodnevno.

Nakon pravljenja tradicionalnih frizura zainteresovanim Žarkovcima, članovi Centra „Desanka Đorđević“ su asistirali prilikom samog odevanja i davali jasna uputstva kako se to nekada nosilo i u kom kraju, s obzirom na to da je izbor nošnji bio veoma bogat, odnosno iz različitih krajeva Srbije.

Na kraju, zadovoljni učesnici mogli su da se posluže tradicionalnim kolačima, kiflicama, pitama, limunadom ili kafom. Te nedelje je žarkovački park odisao osmesima i dobrim raspoloženjem! Pogledajte…

Vremeplov – foto album

Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov" Centar za očuvanje tradicionalne kulture "Desanka Đorđević": Projekat "Vremeplov"

(Tekst i fotografije: Centar za očuvanje tradicionalne kulture „Desanka Đorđević“)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.