Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Ja sam Frenk
Novi filmovi u bioskopima: Ja sam Frenk
Novi filmovi u bioskopima: Ja sam Frenk

Novi filmovi u bioskopima: Ja sam Frenk

Posle dužeg vremena u domaćim bioskopima moći će da se pogleda slovenački film. Od 23. septembra 2021. prikazivaće se „Ja sam Frenk“.

Najnoviji film Metoda Peveca istražuje tenzije između starih i novih načina rada u nezavisnoj, postkomunističkoj Sloveniji, usredsređene na porodični spor oko nasleđa.

Slobodouman, ali emocionalno uznemiren Frenk, i dalje idealista o sada odbačenoj socijalističkoj ideologiji, vraća se kući da pročita testament svog pokojnog oca. Njegov otac je bio lider u tranziciji zemlje ka slobodnom tržištu, ali Frenk sumnja da je novac od nasleđa možda zarađen nezakonitim poslovima.

Kapitalistički nastrojen Brane, Frenkov brat, veruje da ima puno pravo na nasledstvo. U međuvremenu, uspavani ljubavni trougao između dva brata i Branetove supruge Ines ponovo dolazi u prvi plan.

Film je krajem prošle godine prikazan u okviru 26. Festivala autorskog filma u Beogradu.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Jaz sem Frenk / Ja sam Frenk. Početak prikazivanja: 23. septembar 2021. Dužina trajanja: 98 minuta. Država i godina proizvodnje: Slovenija / 2019. Žanr: drama. Uloge: Janez Škof, Valter Dragan, Katarina Čas, Mojca Partljič, Mojca Ribič. Reditelj: Metod Pevec.
(danubeogradu.rs)

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.