Naslovna » Porodica » Radionice za roditelje „Putem šampiona“
Radionica "Putem šampiona" (foto: NĐF)
Radionica "Putem šampiona" (foto: NĐF)

Radionice za roditelje „Putem šampiona“

Novak Đoković fondacija je organizovala prvu od četiri radionice za roditelje polaznika Teniske akademije Novak – u okviru programa „Putem šampiona“.

Program „Putem šampiona“ je nastao u želji da se pruži podrška i razumevanje roditeljima dece danas malih, a sutra velikih šampiona i asova sporta. Namenjen je roditeljima ne samo polaznika Akademije koji se bave tenisom, već i dece koja treniraju ostale sportove – u Srbiji i na međunarodnom nivou.

Neka od najvećih imena i legendi našeg sporta, stručnjaka i roditelja podeliće sa polaznicima radionica svoje znanje, iskustvo i pouke koje su izvukli iz svog puta ka šampionskom postolju.

„Uvereni smo da sve što kroz ovaj program budemo podelili sa roditeljima može u mnogo čemu da im pomogne u ključnim tačkama i pri donošenju odluka, tokom procesa odrastanja njihove dece kroz sport i pruži pravu podršku koja je deci neophodna“, ističe Ana Jovanović, autorka programa „Putem šampiona“.

Ana Jovanović, autorka projekta "Putem šampiona" (foto: NĐF)
Ana Jovanović, autorka projekta „Putem šampiona“ (foto: NĐF)

„Kao fondacija najboljeg tenisera i sportiste sveta, verujemo da je važno pratiti svoje snove, kao i da je sport, pre svega, prava osnova za razvoj dece u zdrave, srećne i uspešne mlade ljude, koju god profesiju izabrali“, kaže Maja Kremić, direktorka Novak Đoković fondacije.

Radionice će biti organizovane redovno za roditelje dece-polaznika Teniske akademije Novak, a u perspektivi i za one koji svoju decu podržavaju i prate na njihovom sportskom putu od malih nogu i širom Srbije i sveta.

Početne četiri radionice će prethoditi velikom javnom panelu koji će biti održan tokom septembra, na kojem se očekuje učešće nekih od najslavnijih imena naše i svetske sportske trenerske profesije – kao i Novaka Đokovića lično.

Program „Putem šampiona“ Novak Đoković fondacije, predstavljen u čast Međunarodnog dana sporta ove godine – jedinstven je po tome što pruža važnu podršku roditeljima budućih sportista u vidu edukativnog programa i šire pomoći u njihovom osnaživanju u ovoj posebno zahtevnoj ulozi.

Ovaj projekat će nastaviti da na ovaj i druge načine unapređuje razvoj ekosistema bavljenja sportom od najmlađeg uzrasta i da bude važan podstrek roditeljima u praćenju prvih sportskih koraka kroz igru, na putu sreće, ispunjenosti i uspeha svojih mališana. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.