Naslovna » BG svaštara » TV i online program » HBO Max striming platforma… u susret lansiranju u Evropi
HBO Max striming platforma u Evropi
HBO Max striming platforma u Evropi

HBO Max striming platforma… u susret lansiranju u Evropi

Najavljeno da će HBO Max biti lansiran na 27 teritorija u prvoj fazi, uključujući i Holandiju, Tursku, Grčku, Island, Estoniju, Letoniju i Litvaniju.

Uz 20 prethodno potvrđenih teritorija HBO Max će po prvi put u Evropi na jednom mestu objediniti svetski poznate brendove Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network i Max Originals.

Warner Bros. filmovi biće dostupni na HBO Max-u samo 45 dana nakon bioskopske premijere u nordijskim zemljama, a sledeće godine i u Španiji, Portugalu, Holandiji, Grčkoj, Islandu i Centralnoj i Istočnoj Evropi.

HBO Max, striming platforma kompanije WarnerMedia, predstavljen je u okviru virtuelnog događaja koji je održan povodom lansiranja.

Dakle, najavljeno je da će HBO Max biti dostupan korisnicima na 27 teritorija u okviru prve faze lansiranja usluge u Evropi. HBO Max će prvo biti lansiran u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Španiji i Andori 26. oktobra 2021, a potom i u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Portugalu 2022. godine. Usluga će takođe postati dostupna u sedam dodatnih zemalja tokom sledeće godine, uključujući Holandiju, Tursku, Grčku, Island, Estoniju, Letoniju i Litvaniju.

U okviru virtuelnog događaja prikazan je i prvi tizer za seriju „Kuća zmaja“ (House Of The Dragon), kao i ekskluzivni inserti iz treće sezone serije „Naslednici“ (Succession) i serije „Mirotvorac“ (Peacemaker), dok je Sara Džesika Parker u posebnom obraćanju najavila da će serija „I tek tako…“ (And Just Like That…) imati premijeru u decembru.DuB - vinjeta: Online program

– HBO Max stiže u Evropu i donosi najbolje filmske i televizijske naslove nastale tokom 100 godina postojanja Warner Bros.-a, uz HBO, Max Originals, DC i Cartoon Network sadržaje – rekao je Johanes Larčer, direktor HBO Max International-a.

– Od „Pevanja na kiši“ do „Matriksa“, od „Igre prestola“ do „Mer iz Istauna“, od „Stjuardese“ do „Tračare“, od „Supermena“ do „Džokera“, od „Duška Dugouška“ do „Skubi Dua“, zaista imamo sadržaj u kojem cela porodica može da uživa, uz superiorno iskustvo gledanja. Uskoro će HBO Max biti dostupan na 27 teritorija širom Evrope i 67 teritorija širom sveta – i nismo još gotovi, još mnogo toga dolazi jer nam je cilj da budemo prisutni na 190 teritorija do 2026. godine – dodao je Larčer.

Obiman i raznolik katalog nudi svima omiljene sadržaje na HBO Max-u. Među Warner Bros. naslovima biće „Hari Poter“, „Godzila protiv Konga“, „Dunkirk“, „Gospodar prstenova“, „Isijavanje“ i „Paklena pomorandža“.

Tu su i DC filmovi kao što su „Džoker“, „Čudesna žena 1984“, „Akvamen“, „Betmen protiv Supermena“ i „Liga pravde Zeka Snajdera“. U ponudi će biti i revolucionarni HBO naslovi kao što su „Igra prestola“, „Porodica Soprano“, „Naslednici“, „Scene iz braka“, „Slom“, „Seks i grad“ i „Euforija“, kao i hit Max Originals sadržaji koji uključuju serije „Stjuardesa“, „Tračara“, „Vučje vaspitanje“ i „Prijatelji: Ponovo zajedno“. Među omiljenim novim i kultnim porodičnim naslovima biće „Tom i Džeri“, „Moćne devojčice“ i „Looney Tunes“.

– Zabavljamo fanove u Evropi od kada smo pokrenuli prvi HBO TV kanal u Mađarskoj 1991. godine, a naše HBO striming usluge su na ovom kontinentu dostupne više od decenije. HBO Max predstavlja dolazak nove usluge koja će to podići na drugi nivo, nudeći unapređeno gledalačko iskustvo i mnogo veći izbor sadržaja, koji čini najbolja zabava za celu porodicu po veoma atraktivnoj ceni. Oduševljeni smo što dovodimo HBO Max u Evropu i što će fanovi i korisnici moći da uživaju u usluzi – rekla je Kristina Sulebak, generalna direktorka za HBO Max EMEA.

Uz kultne sadržaje iz američke produkcije, HBO Max će nuditi i brojne naslove nastale u saradnji sa nekim od najvećih evropskih autora, pod Max Originals okriljem. Među predstojećim originalnim sadržajima su „Kamikaza“ (Danska), „Sve ostalo“ (Španija), „Hajde, Huane!“ (Španija), „Garsija!“ (Španija), druga sezona serije „Posetioci iz prošlosti“ (Norveška), „Ruks“ (Rumunija), „Doušnik“ (Mađarska), „Otapanje“ (Poljska) i „Još uvek sam tu“ (Poljska), uz mnoge druge koji će biti najavljeni u narednim mesecima.

HBO Max će biti lansiran na potpuno novoj globalnoj tehnološkoj platformi, donoseći unapređeno striming iskustvo sa novim karakteristikama i funkcionalnostima, nudeći sadržaj prilagođen pojedinačnim korisnicima kroz kombinaciju pažljivo priređene selekcije naslova i preporuka po meri.

Pretplatnici će takođe moći da uređuju svoj HBO Max profil, stvarajući jači osećaj povezanosti sa platformom i omogućavajući da roditelji prave profile za svoju decu, uz roditeljsku zaštitu koja osigurava da svako dete gleda sadržaj u skladu sa svojim godinama.

HBO Max će biti dostupan za gledanje na različitim uređajima, u saradnji sa nizom partnera, kao i na desktopu putem HBOMax.com. Korisnici će moći da vrše uplate kroz glavne partnere za plaćanje među kojima su VISA, Mastercard i PayPal.

HBO Max će imati atraktivnu cenu, uz novu opciju godišnje pretplate koja nudi 12 meseci po ceni 8, što omogućava uštedu od preko 30% i snižava mesečnu cenu na oko €5,99 u Španiji i Finskoj. Dodatno, cena mesečne pretplate biće snižena za korisnike u nordijskim zemljama, a postojeća atraktivna mesečna cena u Španiji će biti zadržana. Dodatne posebne ponude za nove korisnike biće najavljene pre samog lansiranja usluge na tim teritorijama 26. oktobra.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.