Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Poslednji dvoboj
Novi filmovi u bioskopima: Poslednji dvoboj
Novi filmovi u bioskopima: Poslednji dvoboj

Novi filmovi u bioskopima: Poslednji dvoboj

Od četvrtka, 14. oktobra 2021, u domaćim bioskopima će se prikazivati film „Poslednji dvoboj“, sa Metom Dejmonom i Adamom Drajverom u glavnim ulogama.

Atmosfera borbe, blata, zvukovi metala teškog viteškog oklopa; neizvesnost u vazduhu koja se može meriti; strah od osude i strah od smrti suočeni sa hrabrošću jedne žene; jedna žena usprotivila se celom narodu – JEDAN FILM!

Ovo je intrigantna priča o izdaji i osveti koja je suštinski važna zbog položaja obespravljene žene u srednjem veku i presudi koja kaže: ukoliko njen suprug izgubi u dvoboju ona mora biti živa spaljena.

Istorijska drama u režiji čuvenog Ridlija Skota, u kojoj supruga viteza iznosi teške optužbe za silovanje, objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka.

Kralj Šarl VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri silovao njegovu suprugu dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Značajnu ulogu u filmu ostvario je i Ben Aflek, koji je sa Metom Dejmonom i Nikol Holofcener napisao scenario.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Last Duel / Poslednji dvoboj. Početak prikazivanja: 14. oktobar 2021. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2021. Žanr: drama, istorijski. Uloge: Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck, Harriet Walter. Reditelj: Ridley Scott.
(danubeogradu.rs)