Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Zimski red letenja Bečkog aerodroma
Zimski red letenja Bečkog aerodroma (foto: © Flughafen Wien AG)
Zimski red letenja Bečkog aerodroma (foto: © Flughafen Wien AG)

Zimski red letenja Bečkog aerodroma

Zimski red letenja na Bečkom aerodromu (Flughafen Wien / Vienna International Airport) stupa na snagu u nedelju, 31. oktobra 2021. godine.

Pored novih destinacija i povećanja frekvencije saobraćaja neke avokompanije će u svojoj ponudi opet imati destinacije koje su bile ukinute zbog pandemije virusa korona.

Austrijska kompanija „Austrian Airlines“ će uvesti letove do Malea na Maldivima, Mauricijusa i nakon petnaest godina pauze do Kankuna u Meksiku. „Wizz Air“ i „Ryanair“ će proširiti svoju mrežu za trinaest turističkih ciljeva.

Iz Beča će opet leteti kompanije „Aegean“, „Air Cairo“, „Corendon Airlines“, „Jet2.com“, „Pegasus Airlines“, „Sunexpress“, „Transavia France“ i „Volotea“, kao i „Air Canada“, „Ethiopian Airlines“, „Etihad“ i „Saudia“.

– Zimski red vožnje je optimističan, a ponuda destinacija raste. Ove zime je 90 odsto ciljeva koji su bili na raspolaganju pre pandemije direktno dostupno, a među njima i nove destinacije kao što su Kankun, Abu Dabi, Banja Luka i Lapenranta u Finskoj. Planovi i najave aviokompanija nam daju nadu za 2022. godinu, tako da u proleće očekujemo povećanje broja putnika – izjavio je Julian Jeger, direktor upravnog odbora Bečkog aerodroma.

Bečki aerodrom će sa 150 destinacija ove zime dostići 90 odsto kapaciteta iz vremena pre pandemije.

U zimskom periodu 2019. godine u ponudi su bile 172 destinacije. (EuroComm)