Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Edit Makedonska i Nevena Živković
Muzikom kroz muzej: Edit Makedonska i Nevena Živković
Muzikom kroz muzej: Edit Makedonska i Nevena Živković

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Edit Makedonska i Nevena Živković

Violinistkinja Edit Makedonska i pijanistkinja Nevena Živković nastupiće u okviru ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej“ 4. novembra 2021. od 18.00.

Četvrtak je rezervisan za treći koncert druge sezone klasične i popularne muzike u Istorijskom muzeju Srbije.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na 064/8581-296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

Na programu su dela kompozitora Albinonija, Cibulke, Vajdenfelda, Grosa, Vinklera i Bramsa.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Pijanistkinja Nevena Živković nastupiti na klaviru marke „Lauberger & Gloss“, koji je nekada pripadao kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću, a koji je Istorijski muzej Srbije nedavno otkupio i kompletno restaurirao.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu ili Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije već u petak, 5. novembra od 19.00.

Takođe, na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Organizatori su Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art“. (danubeogradu.rs)