Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Neposredna nastava u svim školama od 29. novembra 2021.
Neposredna nastava u svim školama (foto: Trung Pham Quoc / Unsplash)
Neposredna nastava u svim školama (foto: Trung Pham Quoc / Unsplash)

Neposredna nastava u svim školama od 29. novembra 2021.

Od ponedeljka, 29. novembra 2021, u Srbiji će se primenjivati prvi model nastave, odnosno neposredna nastava u svim osnovnim i srednjim školama.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo ovu odluku na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz elektronskog sistema „Servisa za javno zdravlje“.

Po podacima, u nedelji od 19. do 23. novembra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 918 (0,12 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je osam odeljenja (0,02 odsto) sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 107 odeljenja (0,27 odsto) sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, u pomenutom periodu bilo je šest grupa (0,02 odsto) u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika). (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.