Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski događaji u Beogradu krajem novembra 2021.
Sportski događaji u Beogradu: Trofej Beograda u šahu (foto: beograd.rs)
Sportski događaji u Beogradu: Trofej Beograda u šahu (foto: beograd.rs)

Sportski događaji u Beogradu krajem novembra 2021.

U Beogradu će krajem novembra 2021. biti održani sledeći sportski događaji: Trofej Beograda u šahu i hokeju i atletska trka Color Run.

Takođe, u ovom pregledu predstavljamo i Trofej Beograda u dizanju tegova i sportskom penjanju, kao i Svetsko školsko prvenstvo u rukometu za učenice i učenike srednjih škola.

Color Run 2021

Uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, manifestacija Color Run 2021 biće održana 28. novembra od 10.00.

Usled pandemije virusa korona i novih mera koje je Krizni štab predložio, trka će biti realizovana u modifikovanom obliku u pogledu broja takmičara, bez boja, zbog nemogućnosti uvoza i bezbednosti učesnika, kao i same rute, uz obavezno nošenje maski.

To znači da će biti tri distance od sedam kilometara, 15 kilometara i 21 kilometar, a ne jedna od pet kilometara, kako je inače predviđeno programom i kako se realizuje godinama unazad, te da će takmičari biti puštani po grupama. U skladu sa preporukama, broj trkača ograničen je na 50.

Trkači u svakoj kategoriji počeće trku sa 15 minuta razmaka. U 10.00 startuje trka na 21 kilometar, u 10.15 trka na 15 kilometara i u 10.30 trka na sedam kilometara.

Nakon trke, u Krokodilovom centru u Karađorđevoj 43, gde će se takođe nalaziti start i cilj trke, od 13.00 održaće se predavanje namenjeno deci školskog uzrasta, roditeljima i srednjoškolcima pod nazivom „Ishrana i suplementacija kroz vežbanje“.

Zbog ograničenog broja mesta, rezervacija je obavezna putem mejl adrese: info@running.rs. Predavanje će biti emitovano i na Jutjub kanalau: @KrokodilEngagingWords.

Trka će ovoga puta imati i humanitarni karakter. Svi takmičari koji budu želeli, moći će da doniraju sredstva Institutu za neonatologiju za kupovinu novog sterilizatora za banku mleka, budući da se upravo u novembru obeležava Svetski dan prevremeno rođenih beba.

Svaki trkač dobiće startni paket u kojem će biti majica, broj i specijalno dizajnirana medalja. Za najbrže trkače pripremljene su i nagrade.

Trofej Beograda 2021 u hokeju

Hokejaški savez Beograda, u saradnji sa Hokejaškim klubom Partizan, organizovaće 15. Trofej Beograda, koji će se održati 27. i 28. novembra u halama „Pionir“ i „Pingvin“ za kategoriju pioniri U-14.

Na turniru učestvuje šest ekipa: dve ekipe iz Srbije, jedna iz Rusije i tri ekipe iz Hrvatske.

Ceremonija otvaranja turnira zakazana je za 27. novembar od 16.50 u hali „Pionir“, a zatvaranje turnira je 28. novembra u „Pioniru“ od 19.30.

Trofej Beograda 2021 u šahu

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Šahovski savez Beograda organizuje 35. Međunarodno otvoreno prvenstvo Beograda u šahu – Trofej Beograda 2021.

Takmičenje se održava od 24. novembra do 2. decembra u hotelu Slavija. Redovna kola se igraju svakog dana od 17.00 do 22.00. Poslednje kolo se igra 2. decembra od 14.00, saopštili su iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Cilj turnira je popularizacija šahovske igre, povećanje ugleda Beograda kao metropole svetskog šaha, kao i grada sporta i turizma. Trofej Beograda pruža šansu takmičarima, pre svega mladim, da u susretima i odmeravanju snage sa stranim šahistima i domaćim asovima napreduju brže i bolje, stiču rejting i uslove za osvajanje međunarodnih titula, navodi se u saopštenju.

Na turniru se očekuje učešće takmičara iz Engleske, Nemačke, Austrije, Bugarske, Mađarske, Indije, Turske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Listu prijavljenih takmičara predvodi proslavljeni velemajstor Branko Damljanović.

Takmičenje se održava uz primenu svih mera zdravstvene zaštite.

Trofej Beograda u dizanju tegova

Trofej Beograda u dizanju tegova održaće se 28. novembra od 12.00 u sali na stadionu „Partizan“. Otvaranje takmičenja je planirano za 11.45.

Trofej se tradicionalno održava 22. put, a ove godine će učestvovati oko 40 takmičara. Organizator je Savez Beograda za dizanje tegova, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu.

Trofej Beograda u sportskom penjanju

Sportsko-penjački savez Beograda, pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, organizuje 18. Trofej Beograda u sportskom penjanju. Takmičenje neće imati međunarodni karakter zbog epidemioloških mera, pa će samo takmičari iz Srbije učestvovati.

Takmičenje se održava u disciplini Bolder, u četiri starosne kategorije, u obe polne kategorije.

Za najbolje penjače po kategorijama ovaj sekretarijat je obezbedio medalje, a za najbolje klubove pehar za mušku i žensku ekipu.

Takmičenje se održava u OŠ „Laza Kostić“ u nedelju, 28. novembra 2021. od 10.00.

SŠP u rukometu za učenice i učenike srednjih škola

Savez za školski sport Srbije, uz tehničku saradnju sa Beogradskom asocijacijom za školski sport, a uz podršku i pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, organizuje Svetsko školsko prvenstvo u rukometu za učenice i učenike srednjih škola. Takmičenje se održava od 27. novembra do 5. decembra.

Na prvenstvu učestvuju takmičari iz 12 zemalja – Brazila, Bugarske, Danske, Egipta, Francuske, Luksemburga, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke i Švedske (12 muških ekipa i 11 ženskih). Srbija će učestvovati sa četiri ekipe, a očekivani broj učesnika je 400.

Tokom prvenstva odigraće se 54 utakmice u tri hale, u Sportskoj hali „Ranko Žeravica“ Novi Beograd, Hali sportova pri Zavodu za sport i sportsku medicinu i u Sportskoj hali „Kovilovo“.

(Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.