Naslovna » BG svaštara » Književnost » Vulkan: Eduard Verkin – Sahalin
Vulkan: Eduard Verkin - Sahalin
Vulkan: Eduard Verkin - Sahalin

Vulkan: Eduard Verkin – Sahalin

Za sve ljubitelje naučnofantastičnog štiva izdavačka kuća Vulkan objavila je roman „Sahalin“, prvu knjigu za odrasle ruskog pisca Eduarda Verkina.

Postapokaliptični roman napisan je u duhu najboljih ruskih klasika, a biće objavljen u 13 zemalja.

Teško je predvideti budućnost kada je svetu došao kraj. Poetika i surovost opisa Eduarda Verkina oduzimaju dah nudeći zastrašujuću viziju u kom smeru ide naša civilizacija.

Nakon najrazornijeg sukoba svih vremena, civilizacija je praktično prestala da postoji. Od starih prestonica ostala su samo pusta polja spaljena bombama. Tamo gde radijacija nije ubila na mestu, hara nezaustavljiva pošast.

U Japanu, pošteđenom u ovom ratu, nastavlja se borba za opstanak čovečanstva. Odatle dolazi Lila, mladi futurolog na opasnoj istraživačkoj ekspediciji. Ako uspe, možda će otkriti kakva budućnost čeka ljude.

Odlazi na ostrvo Sahalin, zonu tranzita između Japana i pakla koji se proteže ostatkom planete. Mesto na kojem se prognani bore da prežive. Mesto na kojem završavaju oni koji ne zaslužuju da žive u društvu. Lila će uskoro saznati da je Sahalin mnogo više od kaznene kolonije. On je odgovor na to zašto je čovečanstvo na ivici istrebljenja, utonulo u divljaštvo i ludilo.

„Moćna i zastrašujuća priča koja prevazilazi tradiciju žanra postapokalipse.“
(Magazin Medusa)

Roman „Sahalin“ je dostupan na sajtu vulkani.rs i u najbližoj knjižari Vulkan.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.