Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Kamerni ansambl Infinity Quintet
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Kamerni ansambl Infinity Quintet
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Kamerni ansambl Infinity Quintet

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Kamerni ansambl Infinity Quintet

Koncert Kamernog ansambla Infinity Quintet uz pratnju udaraljki biće održan u okviru ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej“, 22. decembra 2021. od 19.00.

Ovo će biti šesti koncert popularne muzike u okviru druge sezone popularnog ciklusa.

Kamerni ansambl Infinity quintet čine Ivana Mandić – violina, Vladimir Uratarević – violina, Ivan Simeunović – violina, Ivana Gladović-Erčić – viola i Sara Vučenović – violončelo, a na koncertu će nastupiti uz pratnju perkusioniste Uroša Danilovića.

Na programu su kompozicije popularne muzike: „Sweet Child“, „Sweet Requiem“, „Gonna Fly Now“, „Wasting Love“, „Blood Brothers“, „Futureal“, „Black Magic Woman“, „Shoot In The Dark“, „Here I Go Again“ i „Unforgiven“.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu ili Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije već u četvrtak 23. decembra od 19.00.

Takođe, na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije nalaze se i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.