Naslovna » Izlasci » Izložbe » Galerija Singidunum: Lorenco Čekoti – Ilustracije
Galerija Singidunum: Lorenco Čekoti - Ilustracije (Golem)
Galerija Singidunum: Lorenco Čekoti - Ilustracije (Golem)

Galerija Singidunum: Lorenco Čekoti – Ilustracije

U Galeriji Singidunum od 14. do 25. decembra 2021. biće postavljena izložba italijanskog ilustratora Lorenca Čekotija, poznatog pod nadimkom LRNZ.

Izložba će biti organizovana u okviru ovogišnjeg Zlatnog pera, na predlog Italijanskog kulturnog centra.

LRNZ (pseudonim Lorenca Čekotija) je umetnik rođen u Rimu 1978. godine.

On stvara na različitim poljima vizuelne umetnosti. Pre šest godina je osvojio nagradu za najboljeg italijanskog dizajnera na TCBF-u za grafićku novelu „Golem“, a te iste 2015. je objavio „Astrogamu“ zajedno sa Alesandrom Karonijem.

Učestvuje u italijanskim i međunarodnim umetničkim institucionalnim projektima kao i u dizajniranju brendova. Režirao je animaciju dokumentarnog filma „The Dark Side Of The Sun“, dela konceptualne umetnosti nagrađivanog kratkog filma „Nostalgičar“. Autor je vizuelnog dela edicije „Monolit“ za izdavača Serđa Bonelija.

Ove godine nominovan je za prestižnog Donatelovog Davida, za najbolje VFX vizuelne efekte za film „The Book of Vision“ i upravo je objavio prvi tom strip trilogije „Geist Maschine“.

Njegove knjige se objavljuju u Italiji u izdanju Bao Publishing-a, mnoge od njih su prevedene i objavljene na svetskom tržištu. (danubeogradu.rs)