Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – decembar 2021.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – decembar 2021.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom decembra 2021. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Belgrade Rocks…

Na Trgu Nikole Pašića, 29. i 30. decembra 2021, biće održana manifestacija Belgrade Rocks pa će doći do izmena u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza. Više pročitajte OVDE.

Doček Nove godine 2022: Trg Nikole Pašića…

Zbog Gradskog dočeka Nove godine 2022. na platou ispred Doma Narodne skupštine, u petak 31. decembra od 18.00 do 1. januara 2022. do 2.00, za saobraćaj će biti zatvorene saobraćajnice: Bulevar kralja Aleksandra (na delu između ulica Resavske i Takovske), Trg Nikole Pašića (do Terazija), Dečanska (od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela) kao i ulice Kneza Miloša i Takovska (na delu od ulice Kralja Milana do Kosovske ulice).

Trolejbusi i EKO 1

U petak 31. decembra od 18.00 do kraja rada linija, doći će do izmene režima rada trolejbuskog saobraćaja i linije EKO 1 na sledeći način:

 • ukidaju se trolejbuske linije 40 i 41;
 • trolejbuska linija 28 se pojačava;
 • uspostavlja se autobuska linija 41A na relaciji Admirala Geprata-Banjica 2. Trasa linije: Admirala Geprata – Kneza Miloša (u povratku Savska – Drinska – Sarajevska – Balkanska) – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Crnotravska – Neznanog junaka – Paunova – Banjica 2;
 • vozila sa linije EKO 1 će saobraćati, u oba smera ulicama: Terazijski tunel – Dečanska (Nušićeva u smeru ka Vukovom spomeniku) – Makedonska – Svetogorska – Majora Ilića – 27. marta – Kraljice Marije – Vukov spomenik; promenu smera kretanja vozila će vršiti na sledeći način: Kraljice Marije – Bulevar kralja Aleksandra – Ruzveltova – Kraljice Marije.

Autobusi

U petak 31. decembra od 18.00 časova do kraja rada linija, doći će do izmene režima rada autobuskog saobraćaja na sledeći način:

 • vozila sa linije 23 u oba smera će saobraćati: Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Starine Novaka – Beogradska – Trg Slavija – Nemanjina – Kneza Miloša – Bulevar vojvode Mišića i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 24, u oba smera, će saobraćati: Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Beogradska – Njegoševa i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 26 i 26N, u oba smera će saobraćati: Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 27, 202N i 301N u oba smera će saobraćati: Trg republike – Braće Jugović – Francuska – Makedonska – Svetogorska – Majora Ilića – 27. marta – Kraljice Marije – Ruzveltova i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 37, 44, 37N, 56N i 511N u oba smera će saobraćati: Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 58, u oba smera će saobraćati: Bulevar despota Stefana – Braće Jugović (u povratku Francuska / kroz terminus Trg republike / – Bulevar despota Stefana) – Francuska, Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 74, u oba smera, će saobraćati: Bulevar kralja Aleksandra – Resavska – Nemanjina – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Doček Nove godine 2022: Beograd na vodi, Stari savski most, Gazela…

Zbog dočeka Nove godine doći će do izmena u saobraćaju i na linijama JGP 31. decembra 2021. godine.

Vlasnici vozila moraće da uklone svoja vozila iz Hercegovačke ulice, bočnih parkinga i sa parkinga Sava Play najkasnije do 14.00 u petak, 31. decembra. Hercegovačka se za saobraćaj potpuno zatvara od 18.00.

U novogodišnjoj noći saobraćaj i pešaci neće imati pristup novobeogradskoj obali Save od Gazele do Starog savskog mosta.

Stari savski most biće zatvoren za saobraćaj i pešake od 19.00 do 23.30.

Gazela će biti zatvorena za saobraćaj od 23.58 do sedam minuta posle ponoći, tačnije tokom lasersko-muzičkog performansa.

Ulaz na koncert za pešake biće moguć iz dva pravca: iz Hercegovačke i sa Sava promenade iz pravca Brankovog mosta. Preporuka za posetioce koji dolaze svojim vozilima je da se parkiraju u podzemnoj garaži Galerije. Izlaz iz garaže Galerije ka pravcu Kule Beograd će biti zatvoren, te će saobraćaj biti preusmeren na izlaz ka mostu Gazela.

Ulica otvorenog srca 2022 – Svetogorska i Makedonska…

U subotu, 1. januara 2022, doći će do izmena u saobraćaju i na linijama JGP zbog Ulice otvorenog srca u Svetogorskoj i Makedonskoj. Više na OVOM LINKU.

Novi Beograd otvorenog srca…

Povodom održavanja manifestacije GO Novi Beograd „Novi Beograd otvorenog srca“, za saobraćaj će biti zatvoren Bulevar Zorana Đinđića, na deonici od Bulevara umetnosti do Omladinskih brigada, dana 1. januara 2022. od 6.00 do 17.00.

Bratstva i jedinstva…

U Borči, 1. januara 2022, biće održana manifestacija Ulica otvorenog srca. U Ulici bratstva i jedinstva, koja će u jednom delu biti zatvorena, doći će do izmena na linijama 85, 95, 96 i 105L.

Preševska, Ante Bogićevića i Dimitrija Tucovića…

Tokom izvođenja radova „Elektrodistribucija Srbije“ od 27. decembra 2021. do 16. januara 2022. doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulicama Preševskoj, Ante Bogićevića i Dimitrija Tucovića, po fazama:

 • izmena režima saobraćaja u ul. Preševska od ul. Batutove do ul. Ante Bogićevića (radovi na trotoaru), u vremenskom periodu od 27. decembra do 16. januara 2022;
 • izmena režima saobraćaja u ul. Ante Bogićevića i Dimitrija Tucovića (radovi na trotoaru), u vremenskom periodu od 2. do 16. januara 2022;
 • izmena režima saobraćaja u ul. Dimitrija Tucovića (radovi na kolovozu), dana 2. januara 2022.

Loznička…

Tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u zaštitnom pojasu i regulaciji postojeće saobraćajnice u ul. Loznička, biće zatvoren saobraćaj u Lozničkoj ulici, na delu od raskrsnice sa ulicom Mileševskom do raskrsnice sa ulicom Požarevačkom, od 8. do 22. januara 2022.

Trolejbuska linija 19…

Trolejbuska linija 19 ponovo se uspostavlja od utorka, 4. januara 2022, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Vozila na liniji će saobraćati od Slavije do Konjarnika, radnim danom na 20 minuta, a vikendom na 30 minuta. Red vožnje dostupan je na sajtu Sekretarijata za javni prevoz www.bgprevoz.rs.

Klanički kej…

Tokom izvođenja radova JP „Putevi Beograda“ na zameni dilatacionih spojnica na putnim objektima, biće zatvoren saobraćaj u ul. Klanički kej, nadvožnjak iznad Poenkareove, od 25. do 27. decembra 2021. godine.

Blokovi 19a, 21, 22, 23…

Od 27. decembra 2021. JKP „Parking servis“ uspostavlja novu zelenu zonu na Novom Beogradu, u blokovima 19a, 21, 22 i 23. Više na OVOM LINKU.

Bulevar vojvode Bojovića…

Prilokom izgradnje Linijskog parka – Celina 1 koje vrši JKP „Zelenilo Beograd“ u Bulevaru vojvode Bojovića na potezu od Beton hale do Bastiona Svetog Jakova, biće otvorena dva građevinska ulaza-izlaza od 17. decembra 2021. do 31. decembra 2022.

Prokupačka…

Tokom radova na železničkoj stanici Beograd-centar koje izvodi Infrastruktura železnice, od 11. decembra 2021. do 24. januara 2022. za saobraćaj će biti zatvorena Prokupačka ulica na delu od broja 43 do broja 53.

Fruškogorska…

Tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, Fruškogorska ulica u Zemunu, od 9. do 31. decembra 2021. biće zatvorena za saobraćaj.

BG voz…

Usled intenziviranja radova na rekonstrukciji i izgradnji dvokolosečne pruge od stanice „Beograd centar“ do Stare Pazove i Novog Sada, od 16. do 31. decembra 2021, od 7.00 do 17.00 i od 19.00 do 2.00 doći će do zatvaranja koloseka između stanica „Batajnica“ i „Beograd centar“, zbog čega se menja organizacija saobraćaja vozova iz sistema BG voz.

Na relaciji Batajnica – Ovča – Batajnica svakodnevno će se drugačije nego do sada organizovati saobraćaj. Za više informacija kliknite OVDE.

Nestora Žučnog i Kralja Vladimira…

Od 4. decembra 2021. do 7. januara 2022, tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. na izgradnji kanalizacione mreže, doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u ulici Kralja Vladimira i Nestora Žučnog.

Mihizova…

Tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Mihizova ulica (slepi deo), od 3. do 31. decembra 2021.

Baštovanska….

Tokom redovnog održavanja koje izvodi JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena Baštovanska, od Paunove do Nea Pendeli, od 2. do 31. decembra 2021.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza na deonici, pa će vozila saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503 i 401N će u smeru ka periferiji saobraćati Bebelovom ulicom, Bulevarom oslobođenja, Bulevarom JNA i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije 401 i 402 će u smeru ka periferiji saobraćati Bulevarom oslobođenja, Crnotravskom, Paunovom, Bulevarom JNA i dalje redovnim trasama.

U suprotnim smerovima vozila će saobraćati svojim redovnim trasama.

Na privremenom delu trase, vozila sa linija 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503 i 401N koristiće privremeno stajalište „Bulevar oslobođenja 1“, koje se nalazi u ovoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Milovana Markovića, navodi se u saopštenju.

Sazanova…

Tokom izvođenja radova na izgradnji uzidanog stambenog objekta koje izvodi „Prime Propertise S117“ doći će do izmena u režimu saobraćaja i zauzeća trotoara i parking mesta u Sazonovoj bb, ispred KP 3208/6 KO Vračar u Beogradu, od 1. decembra 2021. do 19. aprila 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića od 1. decembra 2021. do 1. septembra 2022.

Ljube Davidovića…

Tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do zatvaranja saobraćaja, zauzeća i raskopavanje kolovoza u Ljube Davidovića, na delu između Križanićeve i Olge Jovanović, na teritoriji gradske opštine Zvezdara, do 30. decembra 2021.

Janka Katića…

Tokom izvođenja radova JP „Putevi Beograda“ na popravci postojećih i izradi novih javnih saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke, kaldrme, granitnih ploča, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Janka Katića (GO Mladenovac), na delu od Kralja Aleksandra Obrenovića do Kralja Petra I, do 31. decembra 2021.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj u Dr Dragoslava Popovića ispred broja 3, sledećima danima: 7, 15, 21. i 28. decembra 2021.

Vojvode Toze…

Tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnje Beograda J.P. po fazama biće zatvorena za saobraćaj ulica Vojvode Toze, od Strumičke do recipijenta u Ustaničkoj, do 27. decembra 2021:

 • faza 2 – zatvoren saobraćaj, zauzet deo kolovoza Vojvode Toze na delu od Ustaničke do ulaza u SC „Šumice“ – Strumičke, do 7. decembra 2021;
 • faza 3 – zatvoren saobraćaj, zauzet deo kolovoza Vojvode Toze na delu od ulaza u SC „Šumice“ do Strumičke, u Vojvode Toze, od 8. do 27. decembra 2021.

Podujevska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Podujevskoj ispred broja 14, do 29. aprila 2022. (utorkom i petkom).

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zatvoren saobraćaj i zauzet kolovoz u Živka Karabiberovića, na delu od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, do 28. decembra 2021. (utorkom i petkom).

Vojislava Ilića – Dimitrija Tucovića…

Do 26. decembra 2021. „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o. izvodiće radove na zameni postojećih podzemnih vodova 35 kV, od trafostanice TS 35/10 kV „Šesta muška“ do trafostanice TS 110/35 kV Beograd 4, vodovi 1, 2, 3 i 4, tokom čega će doći do izmena u režimu saobraćaja u ulicama: Vojislava Ilića, Gospodara Vučića, Stanislava Sremčevića, Bulevar kralja Aleksandra, Batutova, Kulina Bana, Ravanička, Despota Olivera, Radoja Domanovića, Milana Rakića, Preševska, Ante Bogićevića i Dimitrija Tucovića, po deonicama i po fazama.

Deonica 4 – Izmena režima saobraćaja u ulicama Stanislava Sremčevića, Bulevar kralja Aleksandra i Batutova:

 • Faza 4a: u Stanislava Sremčevića od Kulina bana do Despota Olivera (radovi na trotoaru), do 7. decembra 2021;
 • Faza 4b: u Stanislava Sremčevića od Despota Olivera do Bulevara kralja Aleksandra (radovi na trotoaru), do 7. decembra 2021;
 • Faza 4v: u Batutovoj od Bulevara kralja Aleksandra do Radoja Domanovića (radovi na trotoaru), do 7. decembra 2021;
 • Faza 4v-2: u Radoja Domanovića (radovi na kolovozu), 4. decembra 2021.

Deonica 5 – Izmena režima saobraćaja u ulicama Batutova, Preševska, Ante Bogićevića i Dimitrija Tucovića:

 • Faza 5a: u Batutovoj od Radoja Domanovića do Preševske (radovi na trotoaru), od 3. do 26. decembra 2021;
 • Faza 5b: u Preševskoj od Batutove do Ante Bogićevića (radovi na trotoaru), od 6. do 26. decembra 2021;
 • Faza 5b-1: u Preševskoj (radovi na kolovozu), 11. decembra 2021;
 • Faza 5b-2: u Ante Bogićevića (radovi na kolovozu), 12. decembra 2021;
 • Faza 5v: u Ante Bogićevića i Dimitrija Tucovića (radovi na trotoaru), od 13. do 26. decembra 2021;
 • Faza 5v-1: u Dimitrija Tucovića (radovi na kolovozu), 18. i 19. decembra 2021.

Danijelova…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, koje izvodi „United City Group“ d.o.o, za vreme snabdevanja gradilišta građevinskim materijalom biće zatvoren saobraćaj u ul. Danijelova ispred broja 7, svake srede, do 31. decembra 2021.

Maršala Tita, Prvomajska, Smederevski put…

Tokom izvođenja radova na izgradnji infrastrukturnog objekta – vodovodne mreže F 400 i F 160 u Leštanima, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u ulicama Maršala Tita, Prvomajska, Smederevski put i put koji vodi iz Kaluđerice prema državnom putu br. 154 ( Kružni put) u Leštanima, GO Grocka, do 28. januara 2022. po fazama:

 • Faza 13: izmena režima saobraćaja u Prvomajskoj, do 1. decembra 2021;
 • Faza 19: izmena režima saobraćaja, raskopavanje i zauzeće trotoara, na Smederevskom putu, do 14. decembra 2021;
 • Faza 20: izmena režima saobraćaja u ulici koja vodi iz naselja Kaluđerica i izlazi na državni putu II-A reda br. 154 (Kružni put) u Leštanima, do 14. decembra 2021;
 • Faza 14: izmena režima saobraćaja u Prvomajskoj, od 2. do 14. decembra 2021;
 • Faza 15: izmena režima saobraćaja na Smederevskom putu, od 15. do 21. decembra 2021;
 • Faza 16: izmena režima saobraćaja na Smederevskom putu, od 22. decembra 2021. do 3. januara 2022;
 • Faza 17: izmena režima saobraćaja na Smederevskom putu, od 4. do 20. januara 2022;
 • Faza 18: izmena režima saobraćaja na Smederevskom putu, od 21. do 28. januara 2022.

Janka Stajčića u Lazarevcu…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Janka Stajčića, od Doma kulture do raskrsnice „Krivaja“, do 31. decembra 2021.

Banjički breg i Banjički potok…

U periodu izgradnje sekundarne fekalne kanalizacije, koju izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Banjički breg i Banjički potok, naselje porodice Trajković, do 30. decembra 2021, po fazama.

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla doći će do zatvaranja jedne kolovozne trake i preusmerenja saobraćaja na drugu kolovoznu traku, do 1. aprila 2022.

Savski trg…

Zbog nastavka radova u zoni Savskog trga i dalje ne funkcioniše tramvajski saobraćaj ulicom Savska.

 • Tramvaji sa linija br. 3 i 3L i dalje ne rade, zbog čega je uspostavljena autobuska linija br. 3A (Savski trg – Kneževac).
 • Tramvaji sa linije br.11 i dalje saobraćaju u oba smera preko Starog savskog mosta.
 • Tramvaji sa linije br. 12 i dalje saobraćaju u oba smera preko Starog savskog, a zatim preko Mosta na Adi.

Cara Lazara…Radovi u toku

Tokom izvođenja radova na izgradnji poslovno-stambene zgrade, biće zauzet trotoar u Cara Lazara ispred broja 3, do 31. decembra 2021.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Podavalska…

Dana 2. decembra 2021. od 9.00 zbog radova na popravci defektne ulične vodovodne mreže u Podavalskoj ulici kod broja 65 došlo je do promene trasa linija JLPP-a i to na sledeći način:

linije 47 i 504 na delu trase od ulice Palih boraca do ulice Slavka Miljkovića u oba smera saobraćaju ulicom 13. oktobra i dalje redovnom trasom;

linija 503 na delu trase od ulice Podavalska do ulice 13. oktobra u oba smera saobraća ulicom Slavka Miljkovića i dalje redovnom trasom.

Protesti i blokade…

Za subotu, 4. decembar 2021. od 12.00 do večernjih časova, najavljeni su protesti i blokade širom Beograda (i Srbije). Na OVOM LINKU pogledajte koje će saobraćajnice biti blokirane.

Mihaila Gavrilovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta na KP 5217 KO Vračar, a zbog demontaže krana, 5. decembra 2021. biće zatvoren saobraćaj u Mihaila Gavrilovića na uglu sa Južnim bulevarom i izmenjen režim saobraćaja u Južnom bulevaru, ispred KP 5217 KO Vračar.

Linije 65 i 77…

Tokom zauzeća kolovoza za potrebe obezbeđivanja auto-dizalice u svrhu rekonstrukcije i adaptacije zgrade u Nušićevoj ulici 15, 5. decembra 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza 65 i 77.

Za vreme radova doći će do zauzeća kolovoza predmetne saobraćajnice zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza 65 i 77 saobraćati Brankovom ulicom, Terazijskim tunelom, Dečanskom, Braće Jugović, Bulevarom despota Stefana, Džordža Vašingtona, 27. marta i dalje redovnim trasama.

(Usled radova koje izvodi „Astoria Properties“ d.o.o. na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade poslovnih usluga, u Nušićevoj 15, na KP 2356, KO Stari grad, dana 5. decembra 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Nušićeva, od Dečanske do Majke Jevrosime.)

Aerodrom Nikola Tesla…

Zbog radova na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u okviru kompleksa Aerodroma „Nikola Tesla“, koje izvodi „Vinci Terna Construction JV“, do 7. decembra 2021, operativno se menja režim rada linija JGP-a na sledeći način:

 • vozila sa linije 72 će saobraćati:
  – u smeru prema Aerodromu: od „Robno-transportnog centra“ do privremenog dolaznog stajališta u visini spomenika Nikoli Tesli;
  – u smeru prema gradu: od dolaznog stajališta u visini spomenika Nikoli Tesli, bez putnika do privremenog polaznog stajališta do koga se dolazi saobraćajnicom od spomenika Nikoli Tesli prema Autoputu, gde se u visini parkinga skreće desno, prema privremenom kružnom toku, gde se vrši promena smera ktretanja do privremenog polaznog stajališta prema gradu. Odatle vozila saobraćaju sa putnicima do saobraćajnice koja od autoputa
  Beograd-Šid vodi ka Aerodromu, pa dalje pored „Parking garaže“ i „Robno-transportnog centra“ prema Surčinskom putu i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 607 će saobraćati:
  -u smeru prema Surčinu: saobraćajnicom koja od autoputa Beograd-Šid vodi ka Aerodromu – dalje desno pored Parking garaže i Robno-transportnog centra prema Surčinu;
  – u smeru prema gradu: od „Robno-transportnog centra“ do privremenog stajališta u visini spomenika Nikoli Tesli, odakle će dalje saobraćajnicom koja od Aerodroma vodi ka autoputu Beograd-Šid i dalje redovnom trasom.

Stajališta:

 • uspostavlja se privremeno dolazno stajalište za liniju 72, koje se nalazi u visini spomenika „Nikola Tesla“, odnosno oko 50 metara unazad od postojećeg stajališta;
 • uspostavlja se privremeno polazno stajalište za liniju 72, koje se nalazi naspram ulazno/izlazne rampe JKP „Parking servisa“, odnosno na saobraćajnici koja se nalazi između dva parkinga.

Dušana Nedeljkovića…

Zbog izvođenja radova na izgradnji javne podzemne garaže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. biće izmenjen režim saobraćaja u ulici Dušana Nedeljkovića u Lazarevcu, po fazama:

 • Faza 3 – izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoar u zoni raskrsnice Dimitrija Tucovića, Karađorđeve i Dušana Nedeljkovića, do 7. decembra 2021.

Linije 42, 59 i 78…

Tokom izvođenja radova na uklapanju objekta TS 110/10 kV „Autokomanda“ u mrežu 10 kV u zoni raskrsnice ulica Ljutice Bogdana i Dr Milutina Ivkovića 8. decembra 2021. od 8.00, doći će do promena u radu linija javnog prevoza 42, 59 i 78, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija JLP-a 42, 59 i 78 će se u smeru ka Banjici kretati ulicama Bulevar oslobođenja, Trg oslobođenja, Dr Milutina Ivkovića, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovno, dok će se u suprotnom smeru u zoni radova kretati redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća stajališta JLP.

Autoput za Novi Sad…

Tokom izvođenja radova na 1. fazi rekonstrukcije i dogradnje pruge Beograd – Subotica – državna granica (Kelebija), deonica pruge Beograd – Stara Pazova, poddeonica Beograd Centar – Zemun, koje izvodi Infrastruktura železnice Srbije a.d. biće izvršena posebna organizacija saobraćaja na Autoputu za Novi Sad, ispod železničkih nadvožnjaka između petlje „Zmaj“ i Pupinovog mosta, od 1. do 15. decembra 2021.

Zrenjaninski put…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će do 3. decembra 2021. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom na pešačkom prelazu Mokri Sebeš, kod Rode, Like prometa i na pešačkom prelazu u zoni stajališta JGP Sebeš Mokri.

Od 6. do 8. decembra 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u ulici Zrenjaninski put. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnici Zrenjaninski put – Ivana Milutinovića – Put za Ovču (K 187).

Beograd na vodi…

U sklopu radova na opremanju okretnice „Beograd na vodi“ sredstvima za uspostavljanje EKO autobusa, koje izvodi JKP „GSP Beograd“, a koji podrazumevaju zauzeće kolovoza unutrašnjeg dela terminusa, do 15. decembra 2021, menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

 • vozila sa linija 51 i 511, će u smeru ka Belim vodama i Sremčici od polaznog
  stajališta „Beograd na vodi“ saobraćati dalje obodnom saobraćajnicom pored TC „Galerija“ do kraja TC, dalje levo do saobraćajnice koja vodi prema Bulevaru Vudroa Vilsona i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije 46, u smeru ka dolaznom stajalištu u terminusu „Beograd na vodi“ saobraćati dalje obodnom saobraćajnicom pored TC „Galerija“ do kraja TC, dalje levo do saobraćajnice koja vodi prema Bulevaru Vudroa Vilsona, odakle će neposredno posle zone radova „ući“ u terminus do dolaznog stajališta. U smeru ka Mirijevu vozila će sa polaznog stajališta kretati levo do izlaza iz terminusa pa će saobraćati obodnom saobraćajnicom pored TC „Galerija“ do kraja TC, dalje levo do saobraćajnice koja vodi prema Bulevaru Vudroa Vilsona i dalje svojom redovnom trasom;
 • vozila sa linije 601, u smeru ka dolaznom stajalištu u terminusu „Beograd na vodi“ saobraćati dalje obodnom saobraćajnicom pored TC „Galerija“ do kraja TC, dalje levo do saobraćajnice koja vodi prema Bulevaru Vudroa Vilsona, odakle će neposredno posle zone radova „ući“ u terminus do dolaznog stajališta. U smeru ka Surčinu vozila će sa polaznog stajališta kretati levo do izlaza iz terminusa pa će saobraćati obodnom saobraćajnicom pored TC „Galerija“ do kraja TC, dalje levo do saobraćajnice koja vodi prema Bulevaru Vudroa Vilsona i dalje svojom redovnom trasom.

Kraljevačka…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta u Kumodraškoj 89, a zbog dopreme i otpreme građevinskog materijala, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Kraljevačkoj ispred KP 6250 KO Voždovac, do 8. decembra 2021. (ponedeljkom, sredom i subotom).

Cara Dušana…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ do 16. decembra 2021. doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Cara Dušana, na deonici od Banatske do Mušickog.

Savski trg…

Tokom izvođenja radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga, do 18. decembra 2021. menja se rad linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog ovih radova doći će do zatvaranja veze između ulica Nemanjine i Savske, pa će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije 3A će ići do terminusa „Beograd na vodi“ sledećom trasom: Savska – Drinska – Sarajevska – Hajduk Veljkov venac – Balkanska – Gavrila Principa – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – terminus „Beograd na vodi“, dok će u smeru ka Kneževcu saobraćati Bulevarom Vudroa Vilsona, Ulicom Nikolaja Kravcova, Savskom i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 51, 511 i 601 će u smeru ka terminusu „Beograd na vodi“ saobraćati trasom: Savska – Drinska – Sarajevska – Hajduk Veljkov venac – Balkanska – Gavrila Principa – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva i dalje redovnom trasom.

Linija 310…

Tokom izvođenja radova izgradnji na transportnog sistema za prenos toplotne energije u ulici Narodnog fronta na delu od ulice Pavla Vasića do kućnog broja 84 (Mali Mokri Lug), doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

 • faze 2, 3 i 4 – radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza ulice Narodnog fronta na delu od zone raskrsnice sa ulicom Pavla Vasića do pozicije neposredno ispred zone raskrsnice sa internom saobraćajnicom prema Bulevaru kralja Aleksandra neposredno ispred stajališta „Mirijevska“ (kod kućnog broja 84) do 11. decembra 2021; vozila sa linije br. 310 će se tokom izvođenja radova u ovim fazama kretati ulicama 20. oktobra, Narodnog fronta, interna saobraćajnica prema Bulevaru kralja Aleksandra neposredno ispred stajališta „Mirijevska“, Bulevar kralja Aleksandra, Prvomajska, Živka Davidovića i dalje redovno;
 • faza 5 – radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza ulice Narodnog fronta u visini zone raskrsnice sa internom saobraćajnicom prema Bulevaru kralja Aleksandra u periodu od 12. do 18. decembra 2021; vozila sa linije br. 310 će se tokom izvođenja radova u ovoj fazi kretati ulicama 20. oktobra, Partizanska, Bulevar kralja Aleksandra, Prvomajska, Živka Davidovića i dalje redovno.

Pavla Vasića i Narodnog fronta…

Tokom izvođenja radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ doći će do zatvaranja saobraćaja u ulici Pavla Vasića, na deonici od ulice Hazarske do ulice Narodnog fronta i u ulici Narodnog fronta, na deonici od Pavla Vasića do raskrsnice sa 27. marta, do 18. decembra 2021, po fazama.

Bulevar Zorana Đinđića…

Tokom izvođenja radova na saniranju kvara na instalaciji toplovoda u Bulevaru Zorana Đinđića 144 do 43 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama pa će radovi u fazama 1 i 2 podrazumevati zatvaranje desne saobraćajne trake Bulevara Zorana Đinđića (gledano ka Studentskoj), od kućnog broja 144 do zone raskrsnice sa Studentskom do 17. decembra 2021.

Tokom izvođenja radova u ovim fazama, vozila javnog prevoza će se u smeru ka Bežanijskoj kosi i Novoj Galenici kretati ulicama:

 • linije 70 i 74 – Bulevar Zorana Đinđića, Omladinskih brigada, Pariske komune, Studentska, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovno;
 • linija 612 – Bulevar Mihajla Pupina, Pariske komune, Studentska i dalje redovno dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama.

Radovi u fazi 3 podrazumevaju zatvaranje desne saobraćajne trake Bulevara Zorana Đinđića (gledano ka Omladinskih brigada) u visini kućnog broja 207 od 18. do 22. decembra 2021.

Tokom izvođenja radova, vozila će se u visini zone radova kretati preostalom širinom kolovoza uz naizmenično propuštanje regulisano saobraćajnom signalizacijom.

Linije 47 i 94…

Radovi na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda produžavaju se do 25. decembra 2021, te će doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja Ulice kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa Ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • vozila sa linija javnog prevoza 47 i 94 saobraćaće u oba smera ulicama: Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovice, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta između postojećih „Resnik (izlaz)“ i „MZ Resnik“:

 • u smeru ka Resniku: „13. oktobra“ (šifra st: 3530) – u Ulici 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnom broju 12, naspram betonskog ED stuba u visini kućnog broja 7;
 • u smeru ka gradu: „13. oktobra“ (šifra st: 3519) – u Ulici 13. oktobra, naspram kolskog prilaza kućnom broju 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.

Savski trg…

Tokom izvođenja radova na izgradnji tramvajske kontaktne mreže na Savskom trgu, 25. i 26. decembra 2021, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do iključenja napona na kontaktnoj mreži na raskrsnici Nemanjine, Karađorđeve i Savske, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • tramvajska linija se 2 ukida;
 • tramvajska linija 6 se pojačava;
 • uspostavlja se tramvajska linija 7L1 (Ustanička – Blok 45), koja će saobraćati na trasi Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije 7;
 • uspostavlja se tramvajska linija 9L4 (Banjica – Blok 45), koja će će saobraćati na na trasi Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Beogradska, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije 9;
 • uspostavlja se tramvajska linija 12L (Tašmajdan – Banovo brdo), koja će saobraćati na trasi Tašmajdan (park), Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije 12L;
 • uspostavlja se tramvajska linija 12L1 (Omladinski stadion – Tašmajdan), koja će saobraćati na trasi Omladinski stadion, Mije Kovačevića, Ruzveltova, Bulevar kralja Aleksandra i Tašmajdan (park);
 • uspostavlja se privremena autobuska linija 9A (Trg Slavija – Blok 20) koji će saobraćati na relaciji Trg Slavija – Blok 20.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza.

Dimitrija Tucovića…

Tokom redovnog održavanja na trolejbuskoj kontaktnoj mreži u Ulici Dimitrija Tucovića, od 25. decembra od 00.30 do 27. decembra do 3.30 doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

 • Faza 1 – radovi podrazumevaju zauzeće desne kolovozne trake Ulice Dimitrija Tucovića (Cvijićeva) u visini zone ukrštaja sa Ruzveltovom (zona nadvožnjaka), gledano u smeru ka gradu, u dužini od 80 metara;
 • Faza 2 – radovi podrazumevaju zauzeće leve kolovozne trake Ulice Dimitrija Tucovića (Cvijićeva) u visini zone ukrštaja sa Ruzveltovom (zona nadvožnjaka), gledano u smeru ka gradu, u dužini od 80 metara.

Za vreme izvođenja radova važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza – ukidaju se trolejbuske linije 28 i 40, a uvodi se autobuska linija 28A (Studentski trg – Zvezdara), koja će saobraćati trasom linije 28. Linija 41 (Studentski trg – Banjica 2) se pojačava.

Vozila sa linija 28A, 77 i 79 će u zoni radova u Ulici Dimitrija Tucovića saobraćati preostalom širinom kolovoza, uz naizmenično propuštanje regulisano privremenom svetlosnom signalizacijom.

Njegoševa…

Tokom radova na podizanju opreme mašinskih instalacija na krov objekta u Njegoševoj ulici 2, 26. decembra 2021. od 6.00 do 18.00, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz, radovi se izvode na kolovozu u Njegoševoj, na delu od pešačkog prelaza koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa Ulicom Svetozara Markovića, sledećih 40 metara, gledano u smeru ka Beogradskoj ulici.

Tokom izvođenja radova ova deonica će biti zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način: vozila sa linije 24 će u smeru ka Neimaru saobraćati sledećim ulicama: Svetozara Markovića, Kralja Milana, Trg Slavija, Beogradska, Njegoševa i dalje redovnom trasom.

(danubeogradu.rs)