Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Nova zvučna bajka „Mačak u čizmama“
Kreativni centar: Nova zvučna bajka "Mačak u čizmama"
Kreativni centar: Nova zvučna bajka "Mačak u čizmama"

Kreativni centar: Nova zvučna bajka „Mačak u čizmama“

Među najpopularnijim izdanjima Kreativnog centra prethodnih godina nalaze se zvučne knjige za decu, a sve je počelo čuvenom edicijom o Peci.

Tako smo upoznali simpatičnog psa koji sa svojim prijateljima širom sveta istražuje različite vrste muzike i upoznaje se s muzičkim instrumentima.

Nakon knjiga o psu Peci, usledile su i bajke za decu Crvenkapa Tri praseta, a najnovija knjiga u ediciji „Zvučne bajke“ je Mačak u čizmama.

Dok čita priču o dovitljivom mačku, dete će se zabaviti slušajući muziku i različite zvukove. Čuće kako je lukavi mačak ulovio zeca za svog gospodara, kako je dobio raskošnu odeću, kako je progutao džina pretvorenog u miša da bi mu preoteo zamak… Na kraju će se veseliti uz muziku na venčanju mačkovog gospodara!

Pritiskajući prstom označene kružiće u knjigama, mali čitaoci se, uz zanimljive priče i vesele ilustracije, upoznaju s bogatstvom zvukova različitih instrumenata. Ono što posebno odlikuje muzičke knjige Kreativnog centra jeste odličan kvalitet zvuka.

Kreativni centar: Nova zvučna bajka "Mačak u čizmama"

„Zvučne knjige su, pre svega, namenjene deci u uzrastu starijem od tri godine, ali ovaj tip knjiga osvojio je čitaoce svih uzrasta. Potražnja za zvučnim bajkama je velika, što je pokazatelj da roditelji uviđaju da su one odlične za to da dete na nov način doživi priče koje su mu već poznate“, smatra urednica Natalija Panić.

Muzika ima izuzetan značaj za razvoj deteta – doprinosi njegovom emocionalnom i socijalnom razvoju, podstiče kreativnost, poboljšava koncentraciju i pamćenje. Deca koja provode vreme uz muziku, pevajući i igrajući se s roditeljima ili drugom decom, imaće više samopouzdanja i razviće veštinu pažljivog slušanja.

Jedan od načina na koji se muzika može uneti u svakodnevicu jeste čitanje zvučnih knjiga. Uz njih će se deca kroz igru upoznati s različitim zvukovima i instrumentima, kao i s obiljem muzičkih žanrova.