Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Blumberg: Beč među 25 svetskih destinacija
Beč među najboljim svetskim destinacijama (foto: © Peter Rigaud)
Beč među najboljim svetskim destinacijama (foto: © Peter Rigaud)

Blumberg: Beč među 25 svetskih destinacija

Početkom januara Blumberg je uvrstio Beč kao jedini evropski glavni grad među 25 najuzbudljivijih svetskih destinacija koje treba posetiti u 2022. godini.

Godišnji saveti za putovanja kompanije Blumberg spadaju u najuticajnije liste na američkom tržištu. Neposredno pre toga britanski onlajn list Indipendent je uvrstio Beč kao kulturnu destinaciju među najznačajnije turističke gradove u 2022. godini.

Beč je uspeo da pridobije urednike Blumberga kao destinacija za celu godinu sa inovativnim hotelima koji povezuju istorijski šarm sa savremenim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom i kulinarskim bogatstvom. Slična je i ocena Indipendenta.

Pored kulinarskog, kulturnog i istorijskog nasleđa list je posebno naglasio novu ekološku noćnu železničku liniju Beč-Pariz.

Beč među najboljim svetskim destinacijama (foto: © Peter Rigaud)
Foto: © Peter Rigaud

„Ovakva priznanja pokazuju da Beč uprkos pandemiji spada u najbolje turističke ciljeve. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada kao podrška turizmu obećavaju i deluju“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za finansije i privredu.

„Turistička organizacija Beča u proseku primi 1.000 predstavnika medija godišnje u austrijskoj prestonici. U 2021. godini pored onlajn medijskog rada imali smo priliku da ugostimo 300 novinara sa 25 tržišta i predstavimo im prednosti Beča. Međunarodni medijski rad Turističke organizacije Beča u prethodnoj godini je rezultirao sa više od 3.000 onlajn priloga“, izjavio je Norbert Ketner, direktor Turističke organizacije Beča. (EuroComm)